Η γκάφα του Μπάιντεν με τον Ρίσι Σούνακ

Νέα γκάφα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος χαρακτήρισε την Δευτέρα, «επαναστατική» την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Βρετανίας από τον Ρίσι Σούνακ.

Το πρόβλημα είναι ότι στην προσπάθειά του να τον συγχαρεί, τον “βάπτισε” με άλλο όνομα, καθώς τον είπε «Ρασί Σανούκ».

«Ήταν πράγματι μία ταπεινωτική στιγμή για τον ένοικο του Λευκού Οίκου προφέροντας λανθασμένα το όνομα του νέου πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου», σχολίασε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της το σχετικό απόσπασμα από τις δηλώσεις του Τζον Μπάιντεν.

«Είναι καταπληκτικό, είναι ένα επαναστατικό ορόσημο και αυτό μετράει», υπογράμμισε κατά τα άλλα ο Αμερικανός πρόεδρος σε εκδήλωση που έγινε στον Λευκό Οίκο για την ινδουιστική γιορτή Ντιβάλι.

Ο 42χρονος Ρίσι Σούνακ, ένας πλούσιος πρώην τραπεζίτης με το τυπικό υπόβαθρο της βρετανικής ελίτ, θα είναι ο νεότερος σε ηλικία πολιτικός που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία στην σύγχρονη ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και ο πρώτος ινδικής καταγωγής, καθώς οι παππούδες του ζούσαν στην Πεντζάμπ, περιοχή στη βόρεια Ινδία, πριν από την ανεξαρτησία της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1947.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ