Κάνιε Γουέστ: Και η Adidas διέκοψε την συνεργασία τους μετά τα αντισημιτικά σχόλιά του

Νέα προβλήματα για τον Κάνιε Γουέστ που μετά τον χωρισμό του από την Κιμ Καρντάσιαν βλέπει μία μία τις μεγάλες εταιρίες με τις οποίες συνεργάζονταν να του γυρνούν την πλάτη εξαιτίας των αντισημιτικών  σχολίων του. Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματάει «αμέσως» τη συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ, γνωστό πλέον με το όνομα Γε, έπειτα από σχόλια αντισημιτικού χαρακτήρα που έκανε τις τελευταίες εβδομάδες ο αμερικανός ράπερ.

«Έπειτα από εμπεριστατωμένη εξέταση, η εταιρεία έλαβε την απόφαση να βάλει τέλος αμέσως στη σύμπραξη με τον Γε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος. «Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό ούτε οποιαδήποτε άλλη μορφή λόγου μίσους», προσθέτει.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές Οκτωβρίου, ο ράπερ προκάλεσε επικρίσεις αφού φόρεσε ένα μπλουζάκι με τις λέξεις “White Lives Matter”. Όπως είχε δηλώσει μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε φόρεσε το μπλουζάκι επειδή είναι «αστείο» και επειδή πίστευε ότι το σύνθημα ήταν σωστό.

Λίγες μέρες μετά, ανάρτησε ένα αντισημιτικό παραλήρημα στο Twitter, με την πλατφόρμα να κλείνει τον λογαριασμό του.

Μια σειρά από εταιρείες έχουν διακόψει τους δεσμούς τους με τον Γε, συμπεριλαμβανομένης της πολυτελούς μάρκας μόδας Balenciaga, του περιοδικού μόδας Vogue, ακόμη και του τραπεζικού γίγαντα JPMorgan.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ