Η Γερμανία δεν θα τιμήσει τους Ιταλούς αστυνομικούς που εκτέλεσαν τον Αμρί λόγω Μουσολίνι

Η Γερμανία δεν θα δώσει διάκριση στους δύο Ιταλούς αστυνομικούς που εκτέλεσαν τον Άνις Άμρι.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, το γερμανικό κράτος δεν πρόκειται να δώσει, τελικά, διάκριση στους δύο Ιταλούς αστυνομικούς Λούκα Σκατά και Κρίστιαν Μόβίο, οι οποίοι στις 23 του περασμένου Δεκεμβρίου εξετέλεσαν στο Μιλάνο τον Τυνήσιο τρομοκράτη.

Όπως γράφει η Corriere, με αναφορά σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild η κυβέρνηση της ‘Ανγκελα Μέρκελ είχε την πρόθεση να ευχαριστήσει δημοσίως, με διάκριση, τους δύο αστυνομικούς που εντόπισαν και εξετέλεσαν τον Άμρι, ο οποίος, βάσει των ερευνών, πραγματοποίησε την τρομοκρατική επίθεση στην υπαίθρια αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, δύο υπουργοί της Γερμανίδας Καγκελάριου φέρονται να αντέδρασαν, διότι διαπιστώθηκε ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί εξυμνούσαν τον Μπενίτο Μουσολίνι, έκαναν τον χαρακτηριστικό φασιστικό χαιρετισμό και είχαν εκφράσει ρατσιστικές θέσεις και απόψεις.

Οι δύο αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί, πάντως, από το ιταλικό Δημόσιο σε νέα, απόρρητη υπηρεσία, για να προστατευτούν από τυχόν εκδίκηση της ισλαμικής τρομοκρατίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τουλάχιστον 14 ονόματα χρησιμοποίησε στη Γερμανία ο μακελάρης του Βερολίνου

Γαλλίδα τουρίστρια χάραξε το όνομά της στο Κολοσσαίο και θα παραπεμφθεί σε δίκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ