Η επόμενη ημέρα του Πάπα

Η επόμενη ημέρα του Πάπα

Σχεδόν 30 ώρες απομένουν  μέχρι τη στιγμή που ο Πάπας θα αποχωρήσει από τον παπικό θρόνο. Η επόμενη ημέρα φαίνεται ότι θα είναι πολύ διαφορετική. 

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν όλο και περισσότερες πληροφορίες για το τι θα κάνει ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ από τις 20:01 της 28ης Φεβρουαρίου και μετά. Θυμίζουμε ότι ο Πάπας θα παραιτηθεί στις 20:00 ακριβώς. 

Θα σας παραθέσουμε τα tips για την επόμενη ημέρα του Πάπα.

– Θα διατηρήσει το όνομά του και θα τον προσφωνούν “επίτιμο Πάπα”

– Τα κόκκινα παπικά υποδήματα, που φορά μόνο ο Πάπας, θα αντικατασταθούν από ένα ζευγάρι καφέ, που αγόρασε ο ίδιος την προηγούμενη χρονιά από το Μεξικό, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του.

– Θα φοράει ένα λευκό απλό ράσο, χωρίς κανένα διακριτικό.

– Αμέσως μετά την αποχώρησή του, θα κατευθυνθεί προς το Castle Gandalfo, που βρίσκεται σε παραθαλάσσια περιοχή και θα παραμείνει εκεί μέχρι την ανάδειξη του νέου Πάπα.

– Μετά το κονκλάβιο, θα επιστρέψει στο Βατικανό και θα μείνει στο Ecclesiae Mater, το μοναστήρι, που ήδη ανακαινίζεται.

– Ο ίδιος δήλωσε ότι θα αφοσιωθεί στην προσευχή.

– Θεωρείται πολύ πιθανό, στη νέα του κατοικία, να υπάρχει και ένας μικρός αριθμός προσωπικού, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις καθημερινές του ανάγκες. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Βατικανό, είχε μαζί του μερικές καλόγριες από τη Γερμανία, που τον φρόντιζαν. Πιθανολογείται ότι εκείνες θα εξακολουθούν να τον φροντίζουν.

– Υπάρχει πιθανότητα να πάρει σύνταξη. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι συνταξιούχοι κληρικοί παίρνουν σύνταξη ύψους 2.500 ευρώ. Ο Πάπας, βέβαια, δεν θα χρειαστεί χρήματα, γιατί το Βατικανό θα φροντίζει τις ανάγκες και την υγεία του.

– Ο λαογαρισμός του στο twitter θα κλείσει.

– Η “σφραγίδα του ψαρά”, όπως αποκαλείται η παπική σφραγίδα θα καταστραφεί.

– Πηγές του Βατικανού, πιθανολογούν ότι ο Πάπας θα γράψει βιβλίο. Αλλά είναι σίγουροι, ότι τίποτα δεν θα δημοσιοποιηθεί πριν από το θάνατό του.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ