Η επική απάντηση ενός άνδρα στο ρατσιστικό σχόλιο μίας γυναίκας

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες η ανάρτηση ενός άνδρα στο Facebook, που αποδεικνύει πως ο ρατσισμός δυστυχώς υπάρχει στην καθημερινότητά μας.

Συγκεκριμένα, ο Emmit Eclass Walker ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό μια φωτογραφία στην οποία φαινόταν ο ίδιος να περιμένει στην ουρά ενός γκισέ αεροδρομίου, στις ΗΠΑ. Πίσω του ακριβώς, βρισκόταν μια ξανθιά γυναίκα την οποία υποδείκνυε με ένα βελάκι, γράφοντας «Αυτή η κυρία είναι αστεία».

Σύμφωνα με τα όσα αφηγείται στην ανάρτησή του ο Walker, η εν λόγω κυρία που περίμενε μαζί του στην ουρά για να επιβιβαστεί στην πτήση, καθώς θεώρησε πως ο νεαρός άνδρας είχε κάνει λάθος και δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί, επειδή μάλλον ήταν… μαύρος.

Μάλιστα του ζήτησε να κάνει στην άκρη για να περάσουν οι υπόλοιποι επιβάτες. Ο Walker όμως της έδωσε μια απολαυστική απάντηση, που η γυναίκα σίγουρα δεν περίμενε.

Διαβάστε τον διάλογο που δημοσίευσε ο Walker:

Εκείνη: Συγγνώμη, πιστεύω πως μάλλον βρίσκεστε σε λάθος σημείο, πρέπει να μας αφήσετε να περάσουμε. Αυτή η σειρά είναι για επιβάτες με προτεραιότητα (priority boarding).

Εγώ: Με το προτεραιότητα, εννοείτε πρώτης θέσης, σωστά;

Εκείνη: Ναι… Τώρα με συγχωρείτε, θα σας καλέσουν όλους εσάς αφού επιβιβαστούμε εμείς.

Εγώ: *της τρίβω το priority boarding pass μου στη μούρη* Μπορείτε να χαλαρώσετε κυρία μου, είμαι στο σωστό σημείο, είμαι εδώ για περισσότερη ώρα, οπότε μπορείτε να επιβιβαστείτε μετά από εμένα.

Εκείνη: *συνεχίζει απτόητη* Πρέπει να είναι στρατιωτικός ή κάτι τέτοια, αλλά εμείς πληρώσαμε για τις θέσεις μας οπότε και πάλι αυτός θα πρέπει να περιμένει.

Εγώ: Όχι, ήμουν πάντα πολύ μεγάλος (σε μέγεθος) για να είμαι σε οποιονδήποτε στρατό. Είμαι απλά ένας αράπης με λεφτά.

Όλοι όσοι περίμεναν στην ουρά, άρχισαν να χειροκροτούν.

Δείτε την ανάρτηση:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ