Η δήλωση του Μπόρις Τζόνσον για τον Βλαντίμιρ Πούτιν που θα συζητηθεί – “Αν ήταν γυναίκα…”

Μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση έκανε ο Μπόρις Τζόνσον για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας μετά την σύνοδο κορυφής της G7 στη Βαυαρία, στο γερμανικό δίκτυο ZDF.

“Αν ο Πούτιν ήταν γυναίκα, κάτι που προφανώς δεν είναι, αλλά αν ήταν, πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα είχε ξεκινήσει έναν τρελό, μάτσο πόλεμο εισβολής και βίας με τον τρόπο που το έκανε”, είπε για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, για να στηρίξει το επιχείρημά του ότι “χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας”.

Επίσης σημείωσε ότι μολονότι οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών στον κόσμο θέλουν “απεγνωσμένα” να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, “δεν υπάρχει διαθέσιμη συμφωνία”.  “Αν θέλετε ένα τέλειο παράδειγμα τοξικής αρρενωπότητας, είναι αυτό που κάνει στην Ουκρανία”, πρόσθεσε ο Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε τα σχόλια αυτά επιχειρηματολογώντας υπέρ του ότι “χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας”.

Ο Τζόνσον σημείωσε επίσης ότι η σύνοδος της G7 ήταν “απίστευτη” καθώς οι ηγέτες “έρχονταν ολοένα και πιο κοντά”.

“Η λογική λέει ότι ναι, βεβαίως όλος ο κόσμος θέλει να τελειώσει ο πόλεμος, θέλουν απεγνωσμένα να τελειώσει ο πόλεμος, αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμη συμφωνία”, σημείωσε επίσης.

“Όσο ο Πούτιν δεν κάνει πρόταση για συμφωνία, (ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ) Ζελένσκι δεν μπορεί να κάνει πρόταση για συμφωνία”, συνέχισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η Δύση πρέπει να υποστηρίξει το Κίεβο στην στρατιωτική του στρατηγική για να βοηθήσει να αλλάξει η δυναμική της σύγκρουσης και για να φέρει τον Ζελένσκι “στην καλύτερη δυνατή θέση για συνομιλίες αν και όταν έλθουν τελικά οι συνομιλίες”, πρόσθεσε και τόνισε: “Θέλουμε πραγματικά να δώσουμε στους Ουκρανούς στρατηγική αντοχή”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ