Η δέσμευση Βαρέλα σε Ολάντ για τα «Panama Papers»

Ο πρόεδρος του Παναμά Χουάν Κάρλος Βαρέλα δεσμεύτηκε στον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ ότι η κυβέρνησή του θα συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα στον αγώνα εναντίον του ξεπλύματος χρήματος και της φοροαποφυγής, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του έπειτα από μια τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών.

Ο Βαρέλα αναφέρθηκε στη συνδιάλεξή του με τον Ολάντ στη βούληση των αρχών του Παναμά να «λάβουν τα αναγκαία μέτρα για να εγγυηθούν την αποτελεσματική εφαρμογή της (σ.σ. διμερούς) συμφωνίας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και την ανταλλαγή (φορολογικών) πληροφοριών ανάμεσα στις δύο χώρες».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε «ενθαρρυμένος» διότι «ο Παναμάς απάντησε στα αιτήματα για πληροφορίες» που υπέβαλαν «οι γαλλικές φορολογικές αρχές» μετά το σκάνδαλο των «Εγγράφων του Παναμά», σύμφωνα με χωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ.

Ο Ολάντ διευκρίνισε εξάλλου στον πρόεδρο του Παναμά «τους λόγους» για τους οποίους η χώρα αυτή «συμπεριλήφθηκε εκ νέου στον γαλλικό κατάλογο» των φορολογικών παραδείσων, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί το 2012, προστίθεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ελ Σαλβαδόρ: Έφοδος των αρχών στα τοπικά γραφεία του νομικού γραφείου Μοσάκ Φονσέκα

Der Spiegel: «Αντίδοτο» στους φορολογικούς παραδείσους αναζητά η γερμανική κυβέρνηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ