Η Bild προτείνει στη Μέρκελ την… ομιλία της

Μία… προτεινόμενη ομιλία για την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, δημοσιεύει σήμερα η Bild, υπό τον τίτλο «Κυρία Καγκελάριε, αυτόν τον λόγο θέλουμε να ακούσουμε από εσάς».

«Όταν η Άνγκελα Μέρκελ ανεβεί αύριο στη βήμα της γερμανικής βουλής, πρόκειται να εκφωνήσει μία από τις πιο σημαντικές ομιλίες της θητείας της, καθώς, την ίδια μέρα συναντώνται οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup με θέμα την ελληνική κρίση. Η Bild γράφει τι θα έπρεπε να πει η Καγκελάριος. Ένα καθαρό μήνυμα: Φτάνει πια!» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και… προχωράει στην προτεινόμενη για την Καγκελάριο, ομιλία:

«Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συμπολίτες

Απευθύνομαι σε εσάς σήμερα, γιατί βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη φάση στην ιστορία της Ευρώπης.

Ο όρκος μου με υποχρεώνει να ενεργήσω προς όφελος του γερμανικού λαού. Γι’ αυτό στέκομαι ενώπιόν σας: Για να σας αφιερώσω τις προσπάθειές μου για την ευημερία του γερμανικού λαού, προκειμένου να μεγιστοποιήσω τα οφέλη του και να αποτρέψω κάθε βλάβη εναντίον του. Αυτό ορκίστηκα σε εσάς και στο σύνολο του γερμανικού λαού και ακριβώς περί αυτού πρόκειται. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία ιστορική απόφαση που πρέπει να ληφθεί. Μία οδυνηρή αλλά απαραίτητη απόφαση» είναι η εισαγωγή που προτείνει η Bild στην Καγκελάριο για την ομιλία της και συνεχίζει:

«Εμείς δεν θα εγκρίνουμε επιπλέον πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. Δεν έχουμε εναλλακτική. Επειδή η σημερινή ελληνική κυβέρνηση έλαβε αυτή την απόφαση μόνη της, με τη στάση της. Πέντε χρόνια τώρα δουλέψαμε σκληρά, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα μέρος της Ευρω-οικογένειας. Πέντε χρόνια τώρα, αγωνιστήκαμε για να σώσουμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Πέντε χρόνια τώρα, ήμασταν αποφασισμένοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα στην ανάγκη της. Γι’ αυτό η Γερμανία μόνο, έχει διαθέσει μέχρις στιγμής 87 δισεκ. ευρώ ως άμεσες εγγυήσεις και δάνεια.

Έχουμε φτάσει ως τα όρια του εφικτού και μερικές φορές τα έχουμε υπερβεί. Μέχρι στιγμής έλεγα: ‘Αν αποτύχει το ευρώ, θα αποτύχει η Ευρώπη’. Σήμερα όμως, οφείλω να σας πω ότι η Ευρώπη θα αποτύχει αν δεν φανούμε αρκετά δυνατοί ώστε να προχωρήσουμε σε μία ρήξη…»

Διαβάστε επίσης:

Γιούνκερ: Λένε στον ελληνικό λαό πράγματα αναντίστοιχα με ότι είπα στον Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

Η απάντηση του Σακελλαρίδη στον Γιούνκερ 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ