Η απάντηση του Facebook για τη λογοκρισία στην ιστορική φωτογραφία

Σάλος ξέσπασε στη Νορβηγία όταν η διαχειριστική ομάδα του Facebook επέλεξε να λογοκρίνει μια από τις πιο ιστορικές φωτογραφίες του περασμένου αιώνα.

Ο λόγος για τη, βραβευμένη με Πούλιτζερ, φωτογραφία του Nικ Ουτ, που απεικονίζει ένα κορίτσι να τρέχει γυμνό στο Βιετνάμ για να σωθεί από τις βόμβες ναπάλμ που εξαπέλυαν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά, εναντίον των αμάχων.

10.jpg

Η συγκεκριμένη κίνηση πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων. Μάλιστα, ο εκδότης της Aftenposten , Εσπεν Εγκιλ Χάνσεν, δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδο της νορβηγικής εφημερίδας μια ανοικτή επιστολή στον Ζούκερμπεργκ, ζητώντας του «να σταματήσει να συμπεριφέρεται αυταρχικά σαν δικτάτορας και να σταθεί στο ύψος του ρόλου του, ως ο πιο ισχυρός εκδότης της υφηλίου».

«Είμαι απογοητευμένος και συγχυσμένος –σχεδόν φοβισμένος- από τον ρόλο που μπορεί να παίξει ο Ζούκερμπεργκ σε μια δημοκρατική κοινωνία», γράφει ο Χάνσεν.

«Πολύ φοβάμαι πως το Facebook, ως το σημαντικότερο μέσο του κόσμου κάνει κατάχρηση της δύναμης του και περιορίζει τις ατομικές ελευθερίες, αντί να προσπαθεί να τις επεκτείνει», προσθέτει.

Εκπρόσωπος του Facebook, θέλοντας να απαντήσει στην αυστηρή κριτική που ασκείται με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός στους υπεύθυνους του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Independent: «Είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κάποιος μια ιστορική φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένα γυμνό παιδί, από μια απλή φωτογραφία η οποία δείχνει γυμνά ανήλικα».

 

Πηγή: independent.co.uk

Δείτε επίσης:

Η ιστορική φωτογραφία που ο διαχειριστής του facebook λογόκρινε ως… «άσεμνη»

Το ΒΙΝΤΕΟ με τη μάσκα ομορφιάς που σάρωσε το διαδίκτυο

Μεθυσμένος επιβάτης σκόρπισε τον πανικό σε πτήση – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ