Η αλήθεια για την υγεία του πρίγκιπα Φίλιππου – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Λίγη ώρα αφού η βασίλισσα Ελισάβετ έφθασε στην κατοικία της στο κτήμα του Νόρφολκ για τα Χριστούγεννα, ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Λονδίνο και από εκεί οδικώς στο νοσοκομείο “Βασιλιάς Εδουάρδος Ζ'”.

Ανησυχία προκάλεσε η κατάσταση της υγείας του 98χρονου Δούκα του Εδιμβούργου που από το 2017 έχει παραιτηθεί των πριγκιπικών του υποχρεώσεων καθώς δείχνει να χάνει σταδιακά την ενέργειά του και τη δύναμή του.

Η μεταφορά του πρίγκιπα στο Λονδίνο ανάγκασε τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να εκδώσουν ανακοίνωση κάνοντας λόγο για προϋπάρχον πρόβλημα και πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Επιπλέον, σημειώνεται ότι ο πρίγκιπας θα επιστρέψει στο Νόρφολκ τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο 98χρονος Φίλιππος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από το Σάντρινγκχαμ στο Λονδίνο και από εκεί στο νοσοκομείο στο Μεριλεμπόν. Διέρρευσε ακόμη και η είδηση ότι ο Δούκας είχε ένα άσχημο πέσιμο που τον υποχρέωσε να μείνει κλινήρης, επιβεβαίωσαν πηγές των Ανακτόρων, σύμφωνα με την εφημερίδα. Αλλά “ο Φίλιππος είναι γερός σαν οξιά και απίστευτα δραστήριος σε όλη του τη ζωή” αναφέρει η βιογράφος των γαλαζοαίματων Ίνγκριντ Σιούαρντ.

Δείτε το βίντεο

Πηγές από τα Ανάκτορα επιβεβαιώνουν ότι ο Δούκας δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες, αφού είχε πάθει γρίπη. Ο Φίλιππος ζει μόνος του σε μία αγροτική κατοικία στο Σάντρινγκχαμ μετά την απόσυρσή του από τη δημόσια ζωή το 2017 ενώ μέσα από το παλάτι ακούγεται ότι είναι πολύ αδύναμος πλέον.

“Τελευταία ο Δούκας έπεσε πολύ και πλέον μοιάζει περισσότερο αδύναμος από ποτέ. Είναι υπέροχος άνθρωπος που πάντα περηφανευόταν πόσο δυνατός είναι, αλλά σε έξι μήνες είναι τα 99α του γενέθλια και ο χρόνος έχει τη φθορά του. Δεν φαινόταν και πολύ καλά τελευταία”.

Δείτε το βίντεο

Πάντως, λέγεται ότι ο πρίγκιπας δεν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και μπήκε περπατώντας, χωρίς βοήθεια, σ’ αυτό.

Πηγή των Ανακτόρων είπε στη Sun: “Ο Δούκας είχε ένα άσχημο πέσιμο και αναγκάστηκε να παραμείνει στο κρεβάτι μερικές ημέρες. Δεν έσπασε κάτι αλλά σίγουρα τρόμαξε τους πάντες”.

Ο πρίγκιπας αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο λίγες ημέρες αλλά το Παλάτι δεν επιβεβαίωσε αν επιστρέψει στο σπίτι του για τα Χριστούγεννα.

Πηγή: Daily Mail, The Sun

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ