Η Αυστρία στέλνει στρατό και αστυνομία στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων

Στρατιώτες και αστυνομικούς στα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα  θα στείλει η Αυστρία για να συμβάλουν με αυτόν τον τρόπο στην αναχαίτιση της προσφυγικής ροής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο  υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ύστερα από την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον ομόλογο του της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς μάλιστα δήλωσε ότι ο περιορισμός που έθεσε η αυστριακή κυβέρνηση για τον αριθμό των προσφύγων τους οποίους θα δεχθεί το 2016 στη χώρα, που δεν θα είναι μεγαλύτερος από 37.500 πρόσφυγες, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στα δυτικά Βαλκάνια και απαιτείται η αρωγή όλων των χωρών για να ανακοπεί η εισροή προσφύγων.

Ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ο στόχος είναι να ανακοπεί η ροή των προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και για αυτό το λόγο τόνισε χρειάζεται να υπάρξει συνεννόηση και συντονισμένες προσπάθειες με τα Σκόπια και το Βελιγράδι.

Από την πλευρά του, ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς στην κοινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι εάν η Αυστρία ή κάποια χώρα στην αποκαλούμενη βαλκανική οδό κλείσει τα σύνορα για τους πρόσφυγες το ίδιο θα πράξει και η Σερβία.

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς  επισήμανε ότι ″οι πρόσφυγες δεν μπορούν να μείνουν στη Σερβία″ και εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει συνεχής ενημέρωση μεταξύ των χωρών που διασχίζουν οι πρόσφυγες για να μην δημιουργούνται τετελεσμένα και απρόβλεπτες καταστάσεις.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας εξέφρασε την ανάγκη να διαμορφωθεί κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και να μην μετατεθεί ένα δύσκολο πρόβλημα στις χώρες των Βαλκανίων.

 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο ισραηλινός στρατός απέκλεισε χωριό μετά την επίθεση σε Εβραίο έποικο

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.