H CIA αποκάλυψε τους λαούς που είναι τα πιο γερά ποτήρια – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Τα στοιχεία της κατανάλωσης αλκοόλ από 189 χώρες επεξεργάστηκε η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) και αποκάλυψε την λίστα με τους πιο γερούς πότες ανά τον κόσμο.

Τα στοιχεία της CIA συγκεντρώθηκαν το 2019 και η κατάταξη στην λίστα κάθε χώρας έγινε με βάση τον μέσο όρο των λίτρων καθαρού αλκοόλ που πίνει ένα άτομο μέσα σε ένα χρόνο.

Τα νησιά Κουκ, που είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στον Νότιο Ειρηνικό, είναι τα πιο δυνατά ποτήρια καθώς κάθε κάτοικος του καταναλώνει 12,97 λίτρα καθαρού αλκοόλ τον χρόνο, δηλαδή περίπου 100 ποτήρια κρασί.

Το έθνος των νησιών Κουκ αριθμεί περίπου 17.500 ανθρώπους και η οικονομία στηρίζεται εν πολλοίς στον τουρισμό. Τα στοιχεία της CIA δείχνουν ότι σχεδόν η μισή ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουν οι κάτοικοι είναι βότκα, ουίσκι, τζιν και ρούμι.

Η Λετονία βρίσκεται στην δεύτερη με μικρή διαφορά, καθώς κάθε κάτοικος καταναλώνει 12,90 λίτρα. Την πρώτη 10αδα συμπληρώνουν η Τσεχία, η Λιθουανία, η Αυστρία, η Σλοβενία, η Γαλλία, η Βουλγαρία, η Εσθονία και η Αντίκουα και Μπαρμπούντα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, αρκετές από τις χώρες στις πέντε υψηλότερες θέσεις προέρχονται από την ανατολική Ευρώπη, καθώς υπάρχει πρόβλημα εξάρτησης με το αλκοόλ. Τόσο στην Λετονία όσο και στη Λιθουανία πάνω από ένας στους 10 άνδρες είναι εξαρτημένοι από το ποτό. Στην Αυστρία η νόμιμη ηλικία για την κατανάλωση αλκοόλ είναι τα 16 έτη και η χώρα έχει μία ισχυρή παράδοση στην κατανάλωση μπύρας.

Η Βρετανία βρίσκεται στην 24η θέση, ενώ οι ΗΠΑ στην 35η θέση. Η χώρα μας βρίσκεται αρκετά χαμηλά στην λίστα και συγκεκριμένα στην 66η θέση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ