H απάντηση του Ζuckerberg για τη δωρεά των 45δισ.

Δύο μέρες μετά την ανακοίνωση των σχεδίων του για δωρεά 45 δις δολαρίων ο γενικός διευθυντής του Facebook ,Mark Zuckerberg, απάντησε στην κριτική που δέχθηκε για φιλανθρωπικές του φιλοδοξίες.

Σε  μια ανάρτηση, που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αντίκρουσε τις κατηγορίες που τον ήθελαν να παίρνει την απόφαση για τη δωρεά έχοντας ως κίνητρο την φοροδιαφυγή και όχι την φιλανθρωπία .

Χαρακτηριστικά έγραψε:

“H  Chan Zuckerberg είναι μια δομημένη ιδιωτική εταιρία και ένα παραδοσιακό ίδρυμα. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίζεται η αποστολή μας που αφορά στη χρηματοδότηση μη κερδοσκοπικών  οργανισμών, κάνοντας ιδιωτικές επενδύσεις και συμμετέχοντας σε πολιτικές συζητήσεις  – σε κάθε περίπτωση, με το στόχο της δημιουργίας ενός θετικού αντίκτυπου σε ευάλωτες ομάδες. Τυχόν καθαρά κέρδη από τις επενδύσεις θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση αυτής της αποστολής .

Η ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο κινείται το χρήμα αποτελεί το κλειδί για Zuckerberg . Επεσήμανε ότι οι προσπάθειες του ζευγαριού στην εκπαίδευση έχουν χρηματοδοτηθεί μέσω του μη κερδοσκοπικού oργανισμού Startup: Εκπαίδευση . Ένας άλλος σκοπός τους είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια. Ενώ θέλει επίσης να χρηματοδοτήσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης στο δημόσιο τομέα, όπως στο “Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών Έμπολα”.

Ο Zuckerberg πρόσθεσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δεν θα λάβει φορολογικό όφελος από τη μεταφορά στο Facebook του 0,74 % των μετοχών τους. Αντίθετα, θα είναι η αφορμή για την καταβολή φόρων υπεραξίας . Αν είχε συσταθεί ως ένα παραδοσιακό ίδρυμα, θα είχε λάβει ένα φορολογικό όφελος.

 

Πηγή: fortune.com

Διαβάστε επίσης:

3 χρήσεις για τα τσόφλια των αυγών που θα σας εκπλήξουν – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ