Google Doodle: Τιμά την ημέρα ανεξαρτησίας της Γκάνας

Το σημερινό Doodle γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Γκάνας. Σαν σήμερα το 1957, η χώρα διακήρυξε την ελευθερία της από την αποικιακή κυριαρχία και έγινε η πρώτη ανεξάρτητη χώρα στην Υποσαχάρια Αφρική.

Paz Márquez-Benítez: Το Google Doodle για την Φιλιππινέζα συγγραφέα και δασκάλα

Η 6η Μαρτίου είναι μια εθνική και δημόσια αργία όπου παραδοσιακά, πολλές επιχειρήσεις κλείνουν ώστε οι πολίτες να μπορούν να παρακολουθούν παρελάσεις, πορείες και καρναβάλια. Συχνά, ένα μεγάλο μέρος των εορτασμών στην Γκάνα είναι να συγκεντρώνεται κόσμος και να παρακολουθήσει τα παιδιά του σχολείου και το προσωπικό ασφαλείας να παρελάσουν. Το βράδυ πυροτεχνήματα φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό.

Οι άνθρωποι στα σπίτια τους υψώνουν την εθνική σημαία της χώρας. Επίσης πολλές οικογένειες τρώνε μαζί πιάτα όπως ρύζι jollof (ένα πιάτο με ρύζι με κρέας και λαχανικά), σούπα με φιστίκια ή waakye (ρύζι και φασόλια με φύλλα κεχρί).

Τέμπη – Google Doodle: Η μαύρη κορδέλα για τα θύματα και τις οικογένειές τους – «Η σκέψη μας είναι μαζί τους»

Το Google Doodle για την ημέρα ανεξαρτησίας της Γκάνας

Google Doodle Γκάνα

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Το Google Doodle για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ