Google Doodle: Τιμά την Εθνική Ημέρα της Σουηδίας

Το σημερινό Google Doodle γιορτάζει την Εθνική Ημέρα Σουηδίας ή Sveriges Nationaldag στα σουηδικά.

Το Allemansrätten—μια εθνική πολιτική που παρέχει στο κοινό το δικαίωμα να περιπλανάται στη φύση—είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της πλούσιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Σουηδίας.

Η Σουηδία έχει μία ομορφιά που κόβει την ανάσα και το Allemansrätten επιτρέπει στους Σουηδούς να εξερευνήσουν σχεδόν οποιοδήποτε μέρος της χώρας, είτε οδηγούν, είτε κάνουν κάμπινγκ, σκι ή ακόμα και μαζεύουν μούρα. Το Αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης είναι ιδανικό για ένα καλοκαιρινό ταξίδι με σκάφος και η Υψηλή Ακτή (High Coast) ή Höga Kusten στα σουηδικά, είναι ένας δημοφιλής προορισμός για πεζοπορία.

Κάποιοι μπορεί να γιορτάσουν την Εθνική Ημέρα της Σουηδίας κάνοντας μια βόλτα στη γραφική ομορφιά της σουηδικής υπαίθρου. Άλλοι εορτασμοί περιλαμβάνουν παρελάσεις φιλαρμονικών και παραστάσεις τοπικών λαϊκών συγκροτημάτων μαζί με το κυματισμό της μπλε και κίτρινης σουηδικής σημαίας. Μια μεγάλη διάσημη γιορτή είναι επίσης η ετήσια τελετή στο υπαίθριο μουσείο Skansen της Στοκχόλμης, όπου συνήθως συγκεντρώνεται η σουηδική βασιλική οικογένεια για να τιμήσει την ημέρα.

Το Google Doodle για την Εθνική Ημέρα Σουηδίας

Σουηδία Google Doodle

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ