Google Doodle: Αφιερωμένο στην Ημέρα των Κοριτσιών της Ιαπωνίας – ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Αφιερωμένο στην Ημέρα των Κοριτσιών είναι το Google Doodle της Πέμπτης 3 Μαρτίου 2022.

Η Ημέρα των Κοριτσιών της Ιαπωνίας ή Hinamatsuri (雛祭り) γιορτάζεται στις 3 Μαρτίου. Την ημέρα αυτή, οι οικογένειες προσεύχονται για την υγεία, την ανάπτυξη και την ευτυχία των νεαρών κοριτσιών της Ιαπωνίας, εκθέτοντας παραδοσιακά σετ από κούκλες Hiina που αντιπροσωπεύουν μέλη της αυτοκρατορικής αυλής που χρονολογούνται από την περίοδο Heian της Ιαπωνίας (794-1185 μ.Χ.).

Τι σχέση έχει λοιπόν η εμφάνιση των περίτεχνων κούκλων με την ευτυχία της νεολαίας της Ιαπωνίας; Κατά την εποχή του Heian, τα ευγενή παιδιά έπαιζαν με την Hina (χάρτινες κούκλες), αναπτύσσοντας μια παράδοση γνωστή ως Hina-Asobi (κουκλοπαιχνίδι).

Τα μέλη της αυτοκρατορικής αυλής πίστευαν ότι οι κούκλες θα απορροφούσαν την κακή τύχη των παιδιών, προστατεύοντάς τα έτσι από τα κακά πνεύματα. Στο παρελθόν σε ορισμένες περιοχές της Ιαπωνίας, απελευθέρωναν τις κούκλες αυτές σε ποταμούς. Σήμερα οι άνθρωποι επιδεικνύουν πορσελάνινες κούκλες με ρούχα με έντονα χρώματα – μια παράδοση που χρονολογείται από την περίοδο Έντο (Edo ή περίοδος Tokugawa) – για να γιορτάσουν και να ευχηθούν στα κορίτσια υγεία και ευημερία με παραδοσιακά φαγητά.

Δείτε το Google Doodle για την Ημέρα των Κοριτσιών της Ιαπωνίας

Google Doodle Ημέρα των Κοριτσιών

Google Doodle Ημέρα των Κοριτσιών

Google Doodle Ημέρα των Κοριτσιών

Google Doodle Ημέρα των Κοριτσιών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ