Γκιουλέν: Αν εκδοθώ στην Τουρκία θα με βασανίσουν

Ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Τουρκία ότι είναι ο υποκινητής της απόπειρας πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου διαβεβαίωσε ότι εάν η Ουάσινγκτον τον εκδώσει, όπως ζητάει η Άγκυρα, θα επιστρέψει στην Τουρκία.

«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες πουν “ναι”, τότε θα πάω, δεν πειράζει. Σ’ αυτή την περίπτωση θα τελειώσω τη ζωή μου βασανιζόμενος απ’ αυτούς και θα παρουσιαστώ ενώπιον του Θεού ως ένας αγνός άνθρωπος», δήλωσε ο 75χρονος στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Η Άγκυρα απαίτησε από την Ουάσινγκτον να εκδώσει τον Γκιουλέν και έστειλε στις αμερικανικές Αρχές έγγραφα που, σύμφωνα με τους Τούρκους, αποδεικνύουν την εμπλοκή του στην απόπειρα πραξικοπήματος. Την Τρίτη ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να αναληφθεί διεθνής δράση εναντίον του Γκιουλέν.

Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999 και κατηγορείται ότι ήταν ο “εγκέφαλος” πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου από ένα μέρος του στρατού, απέρριψε και πάλι αυτό που χαρακτηρίζει “καθαρούς ισχυρισμούς”.

Ένας «διεθνής οργανισμός» οφείλει να ερευνήσει αυτές τις κατηγορίες ανέφερε μεταξύ άλλων ο ιεροκήρυκας και πρόσθεσε ότι «αν επιβεβαιώσει τις υποψίες, τότε θα δεχθώ αμέσως αυτό που θα ζητήσει. Όμως δεν θα καταφέρουν να βρουν τίποτε που να μπορεί να σταθεί».

«Όλα αυτά δεν είναι παρά ο καρπός της παράνοιας» του Τούρκου προέδρου, ο οποίος “δηλητηριάστηκε από την εξουσία”, κατήγγειλε ο Γκιουλέν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Τουρκία – Επιστρέφει το χιτζάμπ στο γυναικείο μπάσκετ

Ενδείξεις εξωγήινης ζωής; – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ΝASA

Ο Αυστριακός Καγκελάριος: Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ