Γιουβέντους: Ο Πίρλο στο τιμόνι της “Γηραιάς Κυρίας”

Αν και τα ιταλικά ΜΜΕ πρόλαβαν μέσα σε λίγες ώρες, να βάλουν στο «κάδρο» των διαδόχων του Μαουρίτσιο Σάρι για τον πάγκο της Γιουβέντους, απ’ τον Ζινεντίν Ζιντάν μέχρι τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, η διοίκηση των πρωταθλητών Ιταλίας, έκανε την… έκπληξη ανακοινώνοντας την πρόσληψη του Αντρέα Πίρλο στο «τιμόνι» της ανδρικής ομάδας, με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022.

Ο «Μαέστρος», όπως ήταν το προσωνύμιό του, όταν μεσουρανούσε στα γήπεδα της Ιταλίας και της Ευρώπης, είχε προσληφθεί πριν από επτά μέρες ως προπονητής της U23 της «Γιούβε», ωστόσο, η οικογένεια Ανιέλι έκρινε πως ήταν ο καταλληλότερος για να αναλάβει τα ηνία της ανδρικής ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γιουβέντους:

«Ο Αντρέα Πίρλο είναι ο νέος προπονητής της Γιουβέντους. Ο 41χρονος (γεννημένος στο Φλέρο, προάστιο της Μπρέσια) Πίρλο είχε μία θρυλική καριέρα σαν ποδοσφαιριστής, στην οποία κατέκτησε τα πάντα: Από το Champions League ως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε στη μεσαία γραμμή της Γιουβέντους, ο Πίρλο κέρδισε 4 πρωταθλήματα Ιταλίας, 1 Κύπελλο Ιταλίας και 2 Σούπερ Καπ.

Σήμερα, ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του στον κόσμο το ποδοσφαίρου κι όπως ειπώθηκε και πριν από περίπου μία εβδομάδα: Από “ Μαέστρος” γίνεται “ Μίστερ”.

Από σήμερα θα είναι ο προπονητής της ομάδας της Γιουβέντους, καθώς το κλαμπ αποφάσισε να τον εμπιστευτεί για την καθοδήγηση της ανδρικής ομάδας, ενώ είχε ήδη κληθεί για να αναλάβει την U23. Η σημερινή επιλογή μας βασίζεται στην πίστη ότι ο Πίρλο έχει όλα όσα χρειάζονται για να ηγηθεί από το ντεμπούτο του στον πάγκο, μίας ομάδα έμπειρης και ταλαντούχας και να την οδηγήσει σε νέες επιτυχίες.

Ο Αντρέα Πίρλο υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ