Γιατρός, ειδικός σε δηλητήρια, έψαχνε στο ίντερνετ για φάρμακο, από το οποίο λίγες μέρες μετά πέθανε η σύζυγός του

Ένας γιατρός από τη Μινεσότα των ΗΠΑ συνελήφθη την Παρασκευή για την δολοφονία της συζύγου του, η οποία πέθανε από δηλητηρίαση. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού.

Ο ειδικός σε θέματα δηλητηριάσεων (είχε εργαστεί στη Mayo Clinic) κατηγορείται για φόνο αφού φέρεται να έδωσε στην σύζυγό του μια θανατηφόρα δόση ενός φαρμάκου που έψαχνε στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

Οι ερευνητές λένε ότι ο Connor Bowman, 30 ετών, δηλητηρίασε σκόπιμα την σύζυγό του, Betty Bowman, φαρμακοποιό της Mayo Clinic, με κολχικίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας, ύστερα από μέρες έρευνας για το φάρμακο, σύμφωνα με καταγγελία που κατατέθηκε στο Olmsted County District Court. Μετά τον θάνατό της, ο Connor Bowman προσπάθησε να εμποδίσει τη νεκροψία και ζήτησε να αποτεφρωθεί, λέει η αστυνομία.

Οι ερευνητές άρχισαν να εξετάζουν την υπόθεση αφού ένας ιατροδικαστής εξέφρασε ανησυχίες για τον θάνατο της Betty Bowman, στις 20 Αυγούστου, και τις ύποπτες συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με «σοβαρή γαστρεντερική δυσφορία και αφυδάτωση, όπου η κατάστασή της επιδεινώθηκε γρήγορα», αναφέρει η καταγγελία, προσθέτοντας ότι της αφαιρέθηκε το παχύ έντερο και παρουσίασε καρδιακά προβλήματα και οργανική ανεπάρκεια.

Εν τω μεταξύ, ο Connor Bowman είπε στο ιατρικό προσωπικό ότι η σύζυγός του έπασχε από μια σπάνια πάθηση του ανοσοποιητικού που ονομάζεται αιμοφαγοκυτταρική λεμφοϊστιοκυττάρωση ή HLH, την οποία οι νοσοκομειακές εξετάσεις δεν τεκμηρίωσαν. Ο Connor Bowman είπε σε διάφορους ανθρώπους ότι η γυναίκα του πέθανε από HLH και μάλιστα το συμπεριέλαβε στον επικήδειο, αναφέρει η καταγγελία.

Έψαξε στο Διαδίκτυο για το φάρμακο

Μετά τον θάνατο της συζύγου του, ο Connor Bowman είπε ότι η νεκροψία πρέπει να ακυρωθεί και φέρεται να είπε στον ιατροδικαστή ότι ο θάνατός της προήλθε από φυσικά αίτια, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία. Διέταξε να αποτεφρωθεί αμέσως η σύζυγός του, κάτι που ο ιατροδικαστής απέτρεψε και στη συνέχεια διαπίστωσε ότι η Betty Bowman πέθανε από τοξικές επιδράσεις από την κολχικίνη που φέρεται να έλαβε, το φάρμακο για την ουρική αρθρίτιδα, κάνοντας λόγο τότε για ανθρωποκτονία.

Μια έρευνα στο ιστορικό του υπολογιστή του Connor Bowman αποκάλυψε ότι είχε κάνει αναζητήσεις για την κολχικίνη. Για παράδειγμα, μια εβδομάδα πριν νοσηλευτεί η σύζυγός του, είχε κάνει έρευνα για τον υπολογισμό της θανατηφόρας δόσης που αντιστοιχούσε στο βάρος της, αναφέρει η καταγγελία. Εξέτασε επίσης εάν το ιστορικό περιήγησης στο Διαδίκτυο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο, καθώς είχε ψάξει και για το νιτρικό νάτριο, μια χημική ένωση που μπορεί να περιορίσει τη μεταφορά οξυγόνου μέσω του σώματος, λένε τα αρχεία.

Ο Bowman, ειδικός σε θέματα δηλητηριάσεων και πρώην ιατρός στην κλινική Mayo, κατηγορείται για δηλητηρίαση της συζύγου του, ηλικίας 32 ετών που πήγε στο νοσοκομείο τον Αύγουστο με στομαχικές διαταραχές και πέθανε μέρες αργότερα

Ήταν έτοιμοι να χωρίσουν

Οι ντετέκτιβ μίλησαν με μια γυναίκα που είπε ότι ο Connor και η Betty Bowman είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για να πάρουν διαζύγιο λόγω «απιστίας και επιδεινούμενης σχέσης», αναφέρει μια καταγγελία.

Η αστυνομία έμαθε επίσης ότι ο Connor Bowman ήταν ο δικαιούχος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής της συζύγου του, άρα θα λάμβανε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Στο σπίτι του, οι ερευνητές βρήκαν μια απόδειξη τραπεζικής κατάθεσης για το ποσό των 450.000 δολαρίων, σύμφωνα με αρχεία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τον χρόνο που παρέμεινε ο Connor Bowman στην Mayo Clinic, τη μεγαλύτερη μη κερδοσκοπική ιατρική ομάδα στον κόσμο, η εκπρόσωπος της Amanda Dyslin είπε στο USA TODAY, «Γνωρίζουμε την πρόσφατη σύλληψη ενός πρώην εργαζόμενου της Mayo Clinic με κατηγορίες που δεν σχετίζονται με τις ευθύνες που είχε στην Mayo Clinic . Η εκπαίδευση του κατοίκου στην κλινική Mayo έληξε νωρίτερα αυτόν τον μήνα».

Η Dyslin δεν διευκρίνισε γιατί τερματίστηκε η εκπαίδευση του Connor Bowman.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Connor Bowman εργαζόταν ως ειδικός σε δηλητήρια και απαντούσε σε κλήσεις για δηλητηριάσεις χρησιμοποιώντας συσκευές που του είχαν διατεθεί από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας. Η αστυνομία ανακάλυψε ότι ο Connor Bowman είχε κάνει έρευνα για την κολχικίνη στον φορητό υπολογιστή του που είχε δοθεί από το πανεπιστήμιο, σύμφωνα με αρχεία. Μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο είπε στους ερευνητές ότι ούτε ο Connor Bowman ούτε άλλοι υπάλληλοι είχαν λάβει ειδοποιήσεις για το φάρμακο.

Ο Connor Bowman παραμένει στο κέντρο κράτησης ενηλίκων της κομητείας Όλμστεντ από την Τετάρτη. Δεν είναι σαφές εάν θα προσλάβει ιδιωτικό δικηγόρο ή θα εκπροσωπηθεί από το γραφείο του δημόσιου συνηγόρου. Το γραφείο του δημόσιου συνηγόρου δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ