Για εξόντωση των χριστιανών μίλησαν ο πάπας Φραγκίσκος και ο πατριάρχης Κύριλλος – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πάπας Φραγκίσκος και ο πατριάρχης της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλος κάλεσαν την Παρασκευή τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να προστατέψουν τους χριστιανούς που δέχονται επιθέσεις στην Μέση Ανατολή, σε μια προφανή τους αναφορά στην βία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

“Σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής ολόκληρες οικογένειες, χωριά και πόλεις, οι εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές μας εξοντώνονται ολοκληρωτικά”, υπογράμμισαν σε κοινή τους διακήρυξη, έπειτα από την πρώτη ιστορικά συνάντηση του ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με τον επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε αργά χθες στην Αβάνα.

“Οι εκκλησίες τους ρημάζονται βάναυσα και λεηλατούνται, τα ιερά τους κειμήλια βεβηλώνονται, τα μνημεία τους καταστρέφονται”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, οι ηγέτες των δύο Εκκλησιών πιστεύουν πως η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει πιστή στις χριστιανικές της ρίζες.

“Σήμερα, οι δύο Εκκλησίες μπορούν να συνεργαστούν ενεργά, υπερασπίζοντας τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο και να συνεργαστούν με πλήρες αίσθημα ευθύνης ώστε να μην υπάρχουν πόλεμοι, ώστε η ανθρώπινη ζωή να γίνεται παντού σεβαστή”, τόνισε ο πατριάρχης Κύριλλος μετά την συνάντηση.

Ο πάπας Φραγκίσκος αναχώρησε από την Κούβα για το Μεξικό όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Έφτασε στην Κούβα ο Πάπας – Ιστορική συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας

Ο Ρώσος πατριάρχης Κύριλλος έφθασε στην Αβάνα, θα συναντηθεί με τον Πάπα

Αντίθετος στις “τραγουδίστριες με τα γένια” ο Κύριλλος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ