Γεβγκένι Πριγκόζιν: Ο επικεφαλής της Wagner καλεί τον Πούτιν να κηρύξει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας «Wagner», πρότεινε σε διαδικτυακή ανάρτησή του στη Μόσχα να θέσει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι η Ρωσία κατάφερε να σκοτώσει μεγάλο αριθμό Ουκρανών στρατιωτικής ηλικίας αλλά και να ωθήσει άλλους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαχητές της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ κατέλαβαν άλλες δύο περιοχές στην ουκρανική πόλη του Μπαχμούτ, όπως μετέδωσαν σήμερα (15/4) τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

«Για τις Αρχές και την κοινωνία στο σύνολό της είναι σήμερα αναγκαίο να μπει ένα πλήρες τέλος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Η ιδανική επιλογή είναι να ανακοινωθεί το τέλος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και να ενημερωθούν άπαντες ότι η Ρωσία έχει επιτύχει τα αποτελέσματα που σχεδίαζα και υπό μία έννοια πράγματα τα πετύχαμε. Η Ρωσία απέκοψε την (πρόσβαση της Ουκρανίας στην) Αζοφική Θάλασσα και ένα μεγάλο κομμάτι της Μαύρης Θάλασσας, κατέλαβε ένα μεγάλο κομμάτι του ουκρανικού εδάφους και δημιούργησε έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία. Τώρα μόνον έναν πράγμα απομένει: Nα εδραιώσουμε τα ερείσματά μας στα εδάφη που ήδη έχουμε» έγραψε ο επικεφαλής της Wagner.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ