Την βαριά κατηγορία περί εσχάτης προδοσίας του έθνους αντιμετωπίζει στη Γερμανία, αρχικατάσκοπος που συνελήφθη με την κατηγορία ότι έδινε πληροφορίες στη Μόσχα,  ενώ οι γερμανικές αρχές εκτιμούν ότι η περίπτωσή του μπορεί να μην είναι μοναδική.

Η Γερμανία εξετάζει την αποστολή επιπλέον οπλικών συστήματων στην Ουκρανία

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND), σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ,  ενδέχεται να έχει πέσει θύμα εκβιασμού των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Πρόκειται για τον Κάρστεν Λ.  τον οποίον εντόπισε η υπηρεσία του, στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας και ο οποίος  συνελήφθη από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος (ΒΚΑ).  Οι γερμανικές αρχές έχουν κάνει έρευνα  στο διαμέρισμά του και στον χώρο εργασίας του, καθώς και στην κατοικία ενός ακόμη ατόμου. Όπως ανακοίνωσε ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας, ο άνδρας φέρεται να παρέδωσε εντός του 2022 με πληροφορίες,  σε κάποια ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.

«Η αυτοσυγκράτηση και η διακριτικότητα είναι πολύ σημαντικές σε αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση. Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία είναι ένας παράγοντας, του οποίου την ασυνειδησία και την προθυμία να χρησιμοποιήσει βία πρέπει να συνυπολογίσουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της BND Μπρούνο Καλ και τόνισε ότι «κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης που δημοσιοποιείται αποτελεί πλεονέκτημα για τον εχθρό στην προσπάθειά του να βλάψει τη Γερμανία». Με τον τρόπο αυτό δικαιολόγησε το πόσο φειδωλός ήταν στις δηλώσεις του.

Γερμανία: 97χρονη δακτυλογράφος των SS καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου των ναζί