Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον σεισμό στην Ιαπωνία: Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για αποκλιμάκωση

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1  για τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή που επλήγη, αλλά και την ετοιμότητα της Ιαπωνίας στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων.

Σεισμός στην Ιαπωνία: Εικόνες καταστροφής από το ισχυρό «χτύπημα» του Εγκέλαδου – Δεκάδες μετασεισμοί, εκκενώσεις

Όπως είπε αρχικά ο σεισμός αυτός μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σεισμός έπειτα από εκείνον του 2011, στον οποίο επλήγη και το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Τόνισε ακόμη ότι η Ιαπωνία είναι μια σεισμογενής χώρα και ασκήσεις εξαιρετικά οργανωμένες και από πολύ μικρές ηλικίες, γίνονται συνεχώς. «Είναι συνεχείς οι ασκήσεις σε όλους τους χώρους έτσι ώστε να είναι όλοι όσο είναι δυνατόν πιο προετοιμασμένοι».

«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για αποκλιμάκωση των μετασεισμών. Για πολλές ημέρες ή και εβδομάδες θα υπάρχουν μετασεισμοί», είπε όσον αφορά στην σεισμική δραστηριότητα της περιοχής.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους «τα εξαιρετικά συνεργεία διάσωσης βρίσκονται επί ποδός συνεχώς», τόνισε.

Σχετικά με την προειδοποίηση για τσουνάμι, ανέφερε ότι η προειδοποίηση δόθηκε μόλις τρία λεπτά μετά τον σεισμό από το κρατικό κανάλι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ