Γάζα: Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται έξω από την πόλη

Για νέο γύρω σφοδρών συγκρούσεων στην Λωρίδα της Γάζας φαίνεται ότι ετοιμάζεται ο ισραηλινός στρατός. Ο στρατηγός και διοικητής της 162ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων του Ισραήλ, Ιτζίκ Κοέν είπε ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται βαθιά μέσα στην Λωρίδα της Γάζας και συγκεκριμένα στις πύλες της πόλης της Γάζας.

Ο Κοέν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι «η Χαμάς επέλεξε αυτόν τον πόλεμο. Εμείς δεν διαλέξαμε αυτόν τον πόλεμο».

Παράλληλα τόνισε ότι πριν από πέντε ημέρες η μεραρχία του «έλαβε ένα σημαντικό έργο, να πάει και να τελειώσει αποφασιστικά τη Χαμάς». Ο Κοέν σημείωσε ότι «καταστρέψαμε πολλές από τις ικανότητες της Χαμάς, επιτεθήκαμε στις στρατηγικές εγκαταστάσεις της, την σειρά των εκρηκτικών της, τις υπόγειες σήραγγές της και άλλες εγκαταστάσεις που καταστρέψαμε ολοσχερώς».

Επιπλέον ανέφερε ότι αυτό είναι μία επιχείρηση που θα διαρκέσει πολύ και ότι «είναι ένας πόλεμος για την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ, και θα κερδίσουμε».

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Προχωράμε στον δρόμο της ήττας της Χαμάς

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοαβ Γκαλάντ σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι ο ισραηλινός στρατός προχωρά προς τον στόχο της εξάλειψης της Χαμάς. «Σκληρές μάχες γίνονται στη Γάζα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ προχωρούν στον δρόμο για να νικήσουν τη Χαμάς. Ο πόλεμος εξελίσσεται σύμφωνα με τους στόχους», ανέφερε ο Γιοαβ Γκαλάντ.

«Η Χαμάς υφίσταται σοβαρά πλήγματα. Περισσότερα από 10.000 πυρομαχικά έπεσαν στην πόλη της Γάζας, χιλιάδες στόχοι χτυπήθηκαν, χιλιάδες τοποθεσίες καταστράφηκαν, χιλιάδες τρομοκράτες εξοντώθηκαν», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους Ισραηλινούς στρατιώτες που έχουν χάσει την ζωή τους στην επιχείρηση και έκανε λόγο για «βαρύ τίμημα». Το Ισραήλ «πρέπει να χτυπήσει τον εχθρό για χάρη όσων έπεσαν, για χάρη των ζωντανών, για τον λαό του Ισραήλ και για το κράτος του Ισραήλ», τόνισε ο Γιοαβ Γκαλάντ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ