Γάζα: Προσευχή για τα θύματα του χτυπήματος στον Άγιο Πορφύριο – «Χρειαζόμαστε ειρήνη»

Στιγμές θρήνου και οδύνης εκτυλίχθηκαν στις κηδείες αλλά και στην προσευχή που έλαβε χώρα προς τιμήν των θυμάτων του βομβαρδισμού της ελληνορθόδοξης Μονής του Αγίου Πορφυρίου στην Γάζα.

Μάλιστα, οι εικόνες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 από την δέηση συγκλονίζουν, καθώς σε αυτές φαίνεται ο ιερέας που πραγματοποιεί την δέηση να βρίσκεται μπροστά από τις σορούς των θυμάτων που ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα του ελληνορθόδοξου μοναστηριού και του κτιρίου όπου στεγάζονταν τα γραφεία της Ιεράς Μονής.

Ένας από τους ανθρώπους που γλίτωσαν τελευταία στιγμή από το φονικό χτύπημα ήταν και ο Γραμματέας του Επισκόπου Τιβεριάδος, ο οποίος μίλησε για τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε στον τηλεοπτικό σταθμό.

«Ήμουν στο γραφείο γύρω στις 10:30 και έφυγα 1 λεπτό νωρίτερα. Το κτίριο κατέρρευσε και πήγα σε διπλανό κτίριο στην ίδια αυλή του μοναστηριού 10 μέτρα μακριά από το χτύπημα», είπε συγκεκριμένα.

Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο την στιγμή της επίθεσης υπήρχαν μέσα στο μοναστήρι περισσότερα από 200 άτομα.

«Η ξαδέλφη μου είναι μέσα στους νεκρούς. Μόλις τώρα βρέθηκε μέσα στα ερείπια ένας ακόμη νεκρός. Xρειαζόμαστε ειρήνη», καταλήγει ο ίδιος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ