Γάζα: Νεκρό το 10 μηνών βρέφος, ο αδελφός του και η μητέρα τους, λέει η Χαμάς

Το 10 μηνών βρέφος, ο αδελφός του και η μητέρα τους σκοτώθηκαν σε προγενέστερους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν σήμερα οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ελέγχει αυτόν τον ισχυρισμό των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν μπόρεσε αμέσως να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές αυτούς τους ισχυρισμούς της αλ Κάσαμ.

Η Όφρι Μπίμπας, η θεία των δύο παιδιών που είναι οι νεότεροι σε ηλικία όμηροι που κρατούνται ακόμα στη Γάζα, είπε την Τρίτη πως θέλει να πιστεύει ότι η καθυστέρηση στην απελευθέρωση της οικογένειάς της κατά τη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός αποτελεί μέρος του ψυχολογικού πολέμου της Χαμάς.

Ο αδελφός της οδηγήθηκε ως όμηρος στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, ενώ η σύζυγός του και τα δύο κοκκινομάλλα παιδιά τους, Άριελ, και Κφιρ, απήχθησαν χωριστά από το σπίτι τους στο κιμπούτς Nir Oz.

Ο ψυχολογικός πόλεμος «δουλεύει πολύ καλά γιατί οι τελευταίες τέσσερις ημέρες [σσ. από την έναρξη της εκεχειρίας] ήταν ένας μεγάλος εφιάλτης», είπε η Όφρι Μπίμπας και πρόσθεσε: «Ελπίζω να μην τους κρατούν ως τρόπαιο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ