Γάζα: Λουτρό αίματος από ισραηλινά πλήγματα μετά την λήξη της εκεχειρίας – «Η Χαμάς θα υποστεί την χειρότερη νίλα»

Με αίμα βάφτηκε η λήξη της εκεχειρίας στη Γάζα. Δεκάδες Παλαιστίνιοι έχουν χάσει την ζωή τους από ισραηλινά πλήγματα από το πρωί της Παρασκευής (1/12), όταν και έληξε η επταήμερη εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο επίσημος παλαιστινιακός ραδιοσταθμός, 54 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις 07:00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Παλαιστινιακά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι βομβαρδίζονται βόρειοι τομείς της Λωρίδας της Γάζας.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως άκουσαν να πετούν μαχητικά και drones στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ το Shebab News Agency («Πρακτορείο Ειδήσεων της Νεολαίας»), το οποίο θεωρείται προσκείμενο στη Χαμάς, έκανε λόγο μέσω Telegram για πυρά και εκρήξεις στον τομέα αυτό.

Πυρά της ισραηλινής κυβέρνησης κατά της Χαμάς

Η Χαμάς θα υποστεί «την χειρότερη νίλα», υποσχέθηκε, εξάλλου, σήμερα ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, μετά την επανάληψη των εχθροπραξιών.

Πηγή: John Macdougall/AFP

«Η Χαμάς θα υποστεί τώρα την χειρότερη νίλα», δήλωσε ο Εϊλόν Λεβί στους δημοσιογράφους, κατηγορώντας την Χαμάς ότι δεν έδωσε νέο κατάλογο με ομήρους προς απελευθέρωση με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Υποστήριξε επίσης ότι η Χαμάς εκτόξευσε μια ρουκέτα εναντίον του ισραηλινού εδάφους πριν από το τέλος της εκεχειρίας, που ήταν προγραμματισμένο για τις 07:00.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ