Γαλλικό πλοίο εντόπισε σήματα από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της EgyptAir

Πλοίο του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε «σήματα που πιθανόν προέρχονται» από ένα εκ των δύο μαύρων κουτιών του αεροσκάφους της EgyptAir, το οποίο πραγματοποιούσε την πτήση MS804 Παρίσι-Κάιρο και συνετρίβη στις 19 Μαΐου στη Μεσόγειο, με 66 επιβαίνοντες, ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές.

Θα χρειαστεί ωστόσο να περάσει μία εβδομάδα μέχρι την άφιξη ενός άλλου ειδικά εξοπλισμένου πλοίου, που θα ανεβάσει τους δύο καταγραφείς της πτήσης, διευκρίνισε το αιγυπτιακό υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας σε ανακοίνωσή του. Το αίτιο της συντριβής παραμένει άγνωστο.

«Τα όργανα έρευνας ενός πλοίου του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, του Laplace, εντόπισαν σήματα που πιθανόν προέρχονται από ένα εκ των δύο μαύρων κουτιών» του αεροπλάνου, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Το Laplace, που κατέπλευσε την Τρίτη στην περιοχή των ερευνών, είναι εξοπλισμένο με τρεις υποβρύχιες συσκευές (DETECTOR-6000) της γαλλικής εταιρείας Alseamar, ικανές στην ανίχνευση σημάτων από μαύρα κουτιά σε βάθος μέχρι 5.000 μέτρων.

Ένα πλοίο της εταιρίας Deep Ocean Search (DOS), εξοπλισμένο με ένα ρομπότ που επιτρέπει την ανάσυρση των καταγραφέων από 3.000 μέτρα, αναμένεται επίσης να πλεύσει γύρω στις 10 Ιουνίου στην περιοχή όπου πιθανόν έγινε η συντριβή του αεροσκάφους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

EgyptAir: Συμφωνία με γαλλική εταιρεία για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών

Οι Τούρκοι βύθισαν παλιές φρεγάτες στο Αιγαίο – Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ