Γαλλία: Θα φιλοξενήσει διεθνή διάσκεψη για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Γάζα

Η Γαλλία θα φιλοξενήσει μια διεθνή ανθρωπιστική διάσκεψη για τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας στις 9 Νοεμβρίου, καθώς προσπαθεί να συντονίσει την ανθρωπιστική βοήθεια, ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters τρεις διπλωματικές πηγές.

Το Παρίσι έχει προσφέρει την υποστήριξή του στο Ισραήλ για την αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από την Χαμάς. Ωστόσο η ανησυχία για τους θανάτους αμάχων όλο και αυξάνεται μετά την απόφαση του ισραηλινού στρατού να περικυκλώσει την πόλη της Γάζας.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφους στη Βρετάνη ότι η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί. Η διάσκεψη θα είναι σε επίπεδο αρχηγών κρατών, κυβερνήσεων και υπουργών Εξωτερικών. Θα προσκληθούν οι χώρες που έχουν κεντρικό ρόλο στον διπλωματικό διάλογο για τον πόλεμο στην Γάζα, όπως η Αίγυπτος και η Ιορδανία αλλά και χώρες του Περσικού Κόλπου. Επίσης αναμένεται να εκπροσωπηθούν και πολλές ευρωπαϊκές δυνάμεις. Διεθνείς θεσμοί και οργανισμοί θα δώσουν το παρών, ανέφεραν οι διπλωμάτες.

Η Παλαιστινιακή Αρχή θα εκπροσωπηθεί στην διάσκεψη αλλά το Ισραήλ δεν θα λάβει πρόσκληση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η διάσκεψη θα έχει στόχο να κινητοποιήσει οικονομικούς πόρους για την έκτακτη υποστήριξη και τις άμεσες ανάγκες του Παλαιστινιακού πληθυσμού με βάση τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Η αποκατάσταση της παροχής νερού και ηλεκτρικού και ο εφοδιασμός με καύσιμα είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που θα τεθούν στο τραπέζι. Επιπλέον θα συζητηθούν τρόποι προκειμένου αυτή η βοήθεια να μην πέσει στα χέρια μαχητών της Χαμάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ