Κακοκαιρία: Προειδοποίηση για έντονες χαλαζοπτώσεις και κύματα πάνω από 4 μέτρα – Δείτε τους χάρτες

Έντονες χαλαζοπτώσεις σε Βόρεια Επτάνησα, Ήπειρο, Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και υψηλό κυματισμό στο Βόρειο Αιγαίο, λόγω των θυελλωδών ανέμων, αναμένεται να «φέρει» η κακοκαιρία εξπρές που θα πλήξει την χώρα μας, τις επόμενες ώρες, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Σε συνέχεια του πρωινού δελτίου που εξέδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr ενημερώνοντας για αλλαγή του καιρού από το απόγευμα της Παρασκευής 03/11 και από τα βορειοδυτικά, καθώς ψυχρό μέτωπο προερχόμενο από την Κεντρική Ευρώπη (κακοκαιρία Ciarán) θα προσεγγίσει τη χώρα μας, με νεότερη ενημέρωση το meteo προσθέτει τα εξής:

Α. Χαλαζοπτώσεις με πιθανότητα για χαλάζι σχετικά μεγάλου μεγέθους: Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 03/11 στα Βόρεια Επτάνησα και την Ήπειρο και το Σάββατο 04/11 σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, και σε νησιωτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων κατά τα τρίωρα 05:00-08:00, 11:00-14:00 και 14:00-17:00 του Σαββάτου 04/11.

 

Β. Υψηλός κυματισμός με σημαντικό ύψος κύματος άνω των 4 μέτρων το Σάββατο 04/11 στο Βόρειο Αιγαίο, λόγω των θυελλωδών νοτίων ανέμων, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ