Γαλλία: Όλα όσα έγιναν στο δείπνο προς τιμήν του βασιλιά Καρόλου – Οι 100 προσκεκλημένοι, το μενού και το παρασκήνιο

Τριήμερη επίσκεψη στην Γαλλία πραγματοποιεί ο βασιλιάς Κάρολος και στο επίσημο δείπνο στις Βερσαλλίες το βράδυ της Τετάρτης παραβρέθηκαν περίπου 100 προσκεκλημένοι. Μεταξύ αυτών ήταν οι Μικ Τζάγκερ, Χιου Γκραντ, Μπερνάρ Αρνό και Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Από τις προσωπικότητες του πολιτισμού το «παρών» στο δείπνο έδωσαν και οι ηθοποιοί Σαρλότ Γκενσμπούρ και Έμμα Μακέι, οι συγγραφείς Κεν Φόλετ, Κέιτ Έλιοτ και Κρίστοφερ Χάμπτον και οι φωτογράφοι Μπετίνα Ρενς και Γιαν Αρτίς-Μπερτράν.

Ο Κάρολος έφθασε χθες  στην Γαλλία όπου πραγματοποιεί επίσημη τριήμερη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν θα επιδιώξουν να ενισχύσουν τους δεσμούς των χωρών τους ώστε να γυρίσουν σελίδα έπειτα από χρόνια τεταμένων σχέσεων ανάμεσα σε Λονδίνο και Παρίσι.

Ο βασιλιάς της Βρετανίας και η σύζυγός του, η βασίλισσα Καμίλα, ξεκίνησαν την επίσκεψή τους με μια τελετή στην Αψίδα του Θριάμβου με τις ομάδες αεροπορικών επιδείξεων και των δύο χωρών να εκτελούν πτήσεις.

Ανάμεσα στα αξιοσημείωτα της επίσκεψης  είναι το επίσημο δείπνο στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών με το μενού να περιλαμβάνει μπλε αστακό και μια επιλογή από γαλλικά και αγγλικά τυριά.

Το σημερινό πρόγραμμα του Καρόλου περιλαμβάνει ομιλία στη γερουσία, συνάντηση με αθλητές και επίσκεψη στο εργοτάξιο της Παναγίας των Παρισίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ