Γαλλία: 3,5 εκατ. διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους – Νέες συγκεντρώσεις την ερχόμενη Τρίτη

Ξεχειλίζει η λαϊκή οργή στην Γαλλία, με τις διαδηλώσεις κατά της συνταξιοδοτικής πολιτικής του Μακρόν να είναι οι μεγαλύτερες των τελευταίων ετών και με την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών (CGT) να εκτιμά σε εκατομμύρια τους ανθρώπους που κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους,  αλλά και να ανανεώνει το κίνημα διαμαρτυρίας με νέες απεργίες και διαδηλώσεις, για την άλλη εβδομάδα.

Γαλλία: Άγρια επεισόδια για το συνταξιοδοτικό του Μακρόν – Αστυνομικοί σέρνουν συνάδελφό τους για να τον σώσουν

Συνολικά 3,5 εκατομμύρια διαδηλωτές μετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση στη Γαλλία σύμφωνα με την CGT, ενώ πιο μικρή, στο 1,08 εκατομμύριο  είναι η εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών, για την ένατη ημέρα κινητοποιήσεων κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, που προωθεί ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Στο Παρίσι όπου  η  CGT ανακοίνωσε τη συμμετοχή 800.000 διαδηλωτών και το υπουργείο 119.000, βίαια επεισόδια ξέσπασαν γρήγορα στην κεφαλή της πομπής: πέτρες, μπουκάλια και πυροτεχνήματα εκτοξεύθηκαν εναντίον της αστυνομίας, σε βιτρίνες και στέγαστρα σε στάσεις λεωφορείων, φωτιές μπήκαν σε κάδους απορριμμάτων.

Γαλλία: Ομαδικά πυρά κατά Μακρόν μετά την συνέντευξη – Νέες διαδηλώσεις αύριο

 

Παράλληλα, τα συνδικάτα απηύθυναν σήμερα προσκλητήριο για τη 10η ημέρα απεργιών και διαδηλώσεων την προσεχή Τρίτη, 28 Μαρτίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της πολύ αμφισβητούμενης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

“Καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να γυρίσει σελίδα, αυτό το κοινωνικό και συνδικαλιστικό κίνημα, βιώσιμο και υπεύθυνο, επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας να επιτύχουν την απόσυρση της μεταρρύθμισης”, τόνισαν τα συνδικάτα,  στο τέλος της ένατης ημέρας κινητοποιήσεων στη χώρα.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ