Σύνοδος Κορυφής: Ενιαίο μέτωπο Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας για την οικονομία

Ενιαίο μέτωπο Ελλάδας Ιταλίας Πορτογαλίας για τους κανόνες της οικονομικής διακυβέρνησης σχεδιάζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετέχει σήμερα στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Σύνοδος Κορυφής – Μητσοτάκης: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μεταρρύθμιση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πλέον σε πολύ πιο ενισχυμένη θέση σε σχέση με το πού βρισκόταν το 2019. Με μία οικονομία, η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, με την ανεργία να αποκλιμακώνεται, το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ να μειώνεται με τον γρηγορότερο ρυθμό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως είπε η «πατρίδα μας, πια,  είναι πρωταθλήτρια σε σχέση με τα ιστορικά στατιστικά στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και αυτό επιτρέπει στην ελληνική κυβέρνηση να μπορεί να εξακολουθεί να στηρίζει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια, αλλά μας κάνει και πιο αισιόδοξους ότι οι καλύτερες μέρες της ελληνικής οικονομίας είναι ακόμα μπροστά μας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός  αναμένεται αύριο το πρωί  να έχει κοινή συνάντηση του ίδιου με την πρωθυπουργό της Ιταλίας και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, ώστε οι τρεις ηγέτες να συντονίσουν τις ενέργειές τους.  Ελληνικές πηγές αναφέρουν ότι οι  κανόνες δεν πρέπει να υπονομεύουν τις απαραίτητες επενδύσεις σε μία σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης.  Η εμπειρία των ακραίων δημοσιονομικών περιορισμών του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθεί, καθώς, εκτός όλων των άλλων, είναι αντιπαραγωγική. Και η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει με στοιχεία και οικονομικά δεδομένα και όχι με βάση εσωτερικούς πολιτικούς υπολογισμούς η στερεότυπα που δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής: Ισχυρό το ελληνικό τραπεζικό σύστημα – Προστατευμένες οι καταθέσεις

Νωρίτερα σήμερα, σε παρέμβαση του στη Σύνοδο Κορυφής,  σχετικά με την ενέργεια ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης,  σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τόνισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για την μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι κρίσιμα τα δίκτυα- “η ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης”, όπως τα χαρακτήρισε- και η επένδυση σε αυτά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ