Φυλάκιση 10 μηνών στην πριγκίπισσα Χάσα για τον ξυλοδαρμό ενός υδραυλικού

Η αδελφή του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας καταδικάστηκε χθες ερήμην από δικαστήριο του Παρισιού σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή και πρόστιμο 10.000 ευρώ για τη βία που άσκησαν υπάλληλοί της σε έναν τεχνίτη στη γαλλική πρωτεύουσα, το 2016.

Ο δικηγόρος της πριγκίπισσας, ο Εμανουέλ Μουάν, ανακοίνωσε αμέσως ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση η οποία “βασίστηκε αποκλειστικά στους αβάσιμους και ψευδείς ισχυρισμούς του ενάγοντα, ο οποίος δεν ήρθε καν στο δικαστήριο την ημέρα της δίκης” για να στηρίξει τα λεγόμενά του.

Η Χάσα μπιντ Σαλμάν, 42 ετών, σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Δεκέμβριο του 2017, δεν παρέστη επίσης στη δίκη της, τον Ιούλιο, ούτε και σήμερα, οπότε ανακοινώθηκε η απόφαση.

Η πριγκίπισσα κρίθηκε ένοχη επειδή ζήτησε από έναν σωματοφύλακά της να απειλήσει, να χτυπήσει και να ταπεινώσει έναν υδραυλικό που, κατά την ίδια, τράβηξε φωτογραφίες με το κινητό του χωρίς την άδειά της μέσα στο διαμέρσιμά της, στη λεωφόρο Φος του Παρισιού.

Η ποινή που επιβλήθηκε στην αδελφή του ισχυρού άνδρα του Ριάντ, του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, είναι πιο αυστηρή από εκείνη που ζητούσε η εισαγγελία η οποία είχε εισηγηθεί να της επιβληθεί 6μηνη φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ. Ο σωματοφύλακας και άνθρωπος εμπιστοσύνης της Χάσα μπιν Σαλμάν, ο Ράνι Σαΐντι, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Ο υδραυλικός Ασράφ Εΐντ είχε δηλώσει στην αστυνομία ότι κλήθηκε “κατεπειγόντως” στο διαμέρισμα της πριγκίπισσας για να αντικαταστήσει έναν κατεστραμένο νιπτήρα. Εξήγησε ότι τράβηξε φωτογραφίες του μπάνιου με το κινητό του, προτού να ξεκινήσει τη δουλειά του, όμως η Χάσα μπιν Σαλμάν νόμιζε ότι “είχε φωτογραφίσει την εικόνα της στον καθρέφτη” και κάλεσε τον σωματοφύλακά της και προσωπικό βοηθό της.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι άσκησε βία στον υδραυλικό, μολονότι ο τελευταίος έφερε μώλωπες και εκχυμώσεις και αναγκάστηκε να πάρει άδεια από την δουλειά του για 5 ημέρες. Ο σωματοφύλακας υποστήριξε επίσης ότι δεν ήθελε να δημιουργηθεί σκάνδαλο, με τη διαρροή φωτογραφιών στον Τύπο, ή να βρεθεί η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας αντιμέτωπη με εκβιασμό.

Ο τεχνίτης από την πλευρά του επέμεινε ότι βίωσε τον τρόμο, καθώς η κόρη του βασιλιά έλεγε πως “πρέπει να σκοτώσουμε αυτόν τον σκύλο, δεν του αξίζει να ζει”.

Ο σωματοφύλακας τον διέταξε να γονατίσει, υπό την απειλή όπλου και αφού του πέρασε χειροπέδες, για να φιλήσει τα πόδια της πριγκίπισσας. Ο ενάγοντας κατάφερε να φύγει από το διαμέρισμα αφού πέρασαν πολλές ώρες, χωρίς το κινητό τηλέφωνό του, που το κατέστρεψε ένας υπάλληλος της Χάσα μπιντ Σαλμάν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ