Füde Dinner Experience: Ένα δείπνο στο οποίο δεν επιτρέπονται τα… ρούχα

Μπορεί να μην ακούγεται αληθινό, όμως υπάρχει και η δημοτικότητά του τα τελευταία χρόνια έχει εκτοξευθεί.

Το Füde Dinner Experience διοργανώνεται από την καλλιτέχνιδα και μοντέλο, Charlie Ann Max. Για 88 δολάρια, και αφού η Max εγκρίνει τις αιτήσεις, οι επισκέπτες συγκεντρώνονται για να απολαύσουν, όπως αναφέρει ο ιστότοπος «έναν απελευθερωτικό χώρο που γιορτάζει τον πιο αγνό μας εαυτό, μέσα από τη μαγειρική με βάση τα φυτά, την τέχνη, το γυμνό και την αγάπη για τον εαυτό μας».

Με λίγα λόγια: «Είναι ένα γυμνό vegan δείπνο μεταξύ αγνώστων».

Η Charlie Ann Max άρχισε να πειραματίζεται με γυμνές εκδηλώσεις το 2020. Τα δείπνα αρχικά ήταν μόνο με πρόσκληση, αλλά τα έκανε διαθέσιμα στο κοινό, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι μάθαιναν για αυτά μέσω του Instagram ή από στόμα σε στόμα. Κάθε δείπνο που έχει διοργανώσει είναι φουλ ανέφερε η καλλιτέχνιδα και μοντέλο.

Το «Füde» (τα διαλυτικά υπάρχουν στην λέξη για να βοηθούν τους ανθρώπους να το προφέρουν σαν «φαγητό-food», και όχι «βεντέτα-feud» και για να τιμήσει τη γερμανοεβραϊκή κληρονομιά της ) είναι, ίσως, η φυσική επέκταση μιας αυξανόμενης τάσης.

Ένα νέο πλήθος εστιατορίων, ομάδων και σελίδων στο Instagram «ξεφύτρωσαν» και προσφέρουν στους κοινωνικούς πελάτες την ευκαιρία να αναμειχθούν. Μόνο στην Νέα Υόρκη, υπάρχει το Dinner Party, ένα κοινόχρηστο τραπέζι στο Μπρούκλιν, το Dinner With Friends, μια σελίδα στο Instagram που διοργανώνει δείπνα «για να συναντήσετε νέους και παλιούς φίλους» και το Friend of a Friend Collective, δείπνα για τέσσερα έως οκτώ μέλη της κάθε φορά.

Ωστόσο, σε όλα αυτά τα δείπνα τα ρούχα είναι απαραίτητα.

Η έλξη του γυμνού δείπνου είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο τόνισε η Max. Κάποιοι θέλουν να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με το σώμα τους, ενώ άλλοι θέλουν να κάνουν νέους φίλους, που δεν έχουν αναστολές.

Τον Μάρτιο, οι καλεσμένοι του δείπνου γδύθηκαν μόλις έφτασαν. Δεν υπήρχε καμαρίνι, μόνο μια σχάρα και κρεμάστρες για τα ρούχα. Η κύρια τραπεζαρία ήταν ζεστά φωτισμένη και ντυμένη με σεντόνια από κρεμ και σαμπανιζέ μετάξι. Η Max ανέφερε ότι κάνει τις εκδηλώσεις της να μοιάζουν με πίνακες της Αναγέννησης γιατί «αισθάνεται πολύ ρομαντικό».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @thefudeexperience

Καθένας από τους παρευρισκόμενους (ηλικίες από 20 έως 60 ετών) είχε προσεγγίσει διαφορετικά την πρόκληση για το “ντύσιμο” στην γυμνή εκδήλωση. Κάποιοι φορούσαν full party look, ενώ άλλοι αρκέστηκαν σε φούτερ και τζιν. Μετά την απογύμνωση, οι καλεσμένοι επέπλεαν σε διάφορες ομάδες, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους και κουβεντιάζοντας ευγενικά για τον καιρό.

Η 41χρονη Rosalina Villanueva ανέφερε ότι ήθελε να επανασυνδεθεί με το σώμα της, το οποίο άλλαξε αφού γέννησε το πρώτο της παιδί. Η 21χρονη Catherine Fraccaroli, έβγαλε τα ρούχα της αλλά κράτησε τις λευκές της κάλτσες επειδή ήταν «άνετες». Ήλπιζε ότι το δείπνο θα τη βοηθούσε να αποκτήσει μεγαλύτερη κοινωνική αυτοπεποίθηση. «Σίγουρα μερικές φορές είμαι από τη ντροπαλή πλευρά, οπότε κάτι τέτοιο με ωθεί πραγματικά να ανοιχτώ», δήλωσε.

Η 35χρονης Stephanie Uribe, είπε ότι είχε μόλις επιστρέψει επέστρεψε από τις τελετές στη Νικαράγουα και ήθελε «να διατηρήσει αυτή την ενέργεια». «Νομίζω ότι το γυμνό μας επιτρέπει να συνδεθούμε με διαφορετικό τρόπο. Να αφαιρέσουμε ό,τι μας έχει βάλει η πατριαρχία. Όπως η υπερ-σεξουαλικότητα» ανέφερε.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @thefudeexperience

Οι εκδηλώσεις Füde δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε γυναίκες, αλλά για να παρευρεθούν οι άντρες, χρειάζονται προηγούμενοι συμμετέχοντες για να εγγυηθούν για αυτούς. Όλοι οι υποψήφιοι επισκέπτες πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα που να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ενδιαφέρονται. Το έντυπο ρωτά επίσης για τυχόν διατροφικούς περιορισμούς και εάν ένας αιτών έχει εμπλακεί σε «οποιαδήποτε περιστατικά που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ακατάλληλα ή ασέβεια κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης γυμνού ή ημίγυμνου».

Η Charlie Ann Max δήλωσε πως δέχεται τους περισσότερους υποψηφίους, «αρκεί να μην είναι κάποιος ανατριχιαστικός μάγκας που βρήκε με κάποιο τρόπο το Instagram μου». «Βασικά. Απλώς ψάχνω να δω ότι είσαι ένα ασφαλές άτομο και ότι οι προθέσεις σου να μπεις στο χώρο είναι αγνές» πρόσθεσε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @thefudeexperience


Η Charlie Ann Max ξεκίνησε τον λογαριασμό Füde στο Instagram το 2020 ως έναν τρόπο να συνδυάσει τις δύο μεγάλες της αγάπες: τη μαγειρική και το γυμνό. Ωστόσο πραγματικά ξεκίνησε το 2014, όταν εκείνη και οι συγκάτοικοί της στο Μπρούκλιν αποφάσισαν να ξεγυμνωθούν και να κάνουν παρέα στο διαμέρισμά τους.

«Ένιωθα τόσο ωραία που, όπως και να ‘χει, κάνω παρέα με τους καλύτερους φίλους μου, στην πιο βαριά μου μορφή με το σώμα μου, και αυτό δεν είναι τόσο τρομακτικό ή παράξενο όσο θα περίμενα», είπε η Max . «Ένιωσα τόσο ελεύθερη».

Ενδυναμωμένη από αυτό, άρχισε να πειραματίζεται περισσότερο με το γυμνό. Πήγαινε τόπλες σε ορισμένα μπαρ, έκανε πάρτι και χαιρετούσε τους καλεσμένους γυμνούς. Τώρα, λέει, περνάει όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα γυμνή. «Αυτός είναι ένας τρόπος ζωής στον οποίο ζω. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και αφού όλοι πάνε σπίτι τους».

Η πρώτη γυμνή εκδήλωση που φιλοξένησε ήταν μια βραδιά ζωγραφικής στο Λος Άντζελες. Η Max ετοίμασε το φαγητό και το γυμνό ήταν προαιρετικό, κάτι που αργότερα κατάλαβε ότι ήταν λάθος. Όπως αποδεικνύεται, τα γυμνά πάρτι λειτουργούν μόνο εάν όλοι κάνουν το ίδιο πράγμα – το να είναι γυμνοί. Κάποιοι αλεσμένοι που δεν γδύθηκαν της είπαν ότι ήταν έμειναν ντυμένοι μόνο επειδή είδαν άλλους με ρούχα.

Κάθε δείπνο της Füde Experience έχει ένα θέμα. Γι’ αυτό το τελευταίο δείπνο στη Νέα Υόρκη, ήταν το «Αγκαλιάζοντας τους εσωτερικούς σας ρυθμούς: για άτομα που συνδέονται με τους εμμηνορροϊκούς τους κύκλους». Έπειτα από μια ώρα συνειδητής κίνησης και εργασίας με αναπνοές, οι γυναίκες στριμώχτηκαν γύρω από ένα τραπέζι που ήταν καλυμμένο με μετάξι, αποξηραμένα λουλούδια και ποτήρια νερού σε σχήμα γλουτών και συζήτησαν για την περίοδό τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @thefudeexperience

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ