Φρίκη στη Βενεζουέλα – Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι πολίτες σκοτώνουν σκυλιά για να τα φάνε – ΦΩΤΟ

Η επισιτιστική κρίση στη Βενεζουέλα ανάγκασε τους πολίτες να σκοτώσουν σκυλιά για να τα φάνε, ισχυρίζονται οι ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο δείχνουν δύο άνδρες στην πρωτεύουσα Καράκας να κόβουν σε κομμάτια ένα σκυλί στο δρόμο, για να το φάνε όπως πιστεύεται.

Η Βενεζουέλα πλήττεται εδώ και χρόνια από έντονη έλλειψη τροφίμων, αλλά η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά τις πρόσφατες εκλογές για τη συνταγματική αναθεώρηση και τώρα τα δύο τρίτα των οικογενειών λένε ότι δεν μπορούν να αγοράσουν βασικά αγαθά, όπως αυγά, βούτυρο ή κρέας.

Τις φρικιαστικές αυτές εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα το αντιπολιτευόμενο κόμμα Vente Venezuela, την ίδια περίοδο που ο πρόεδρος Μαδούρο προσέφερε οικονομική βοήθεια 5 εκατομμυρίων δολαρίων στα θύματα του τυφώνα Χάρβεϊ στις ΗΠΑ.

«Ενώ η δικτατορία προσφέρει 5 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και κάποιοι ονειρεύονται να γίνουν κυβερνήτες, οι Βενεζουελανοί τρώνε σκυλιά», δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος Χαβιέ Τσιρίνος.

Η χαοτική κατάρρευση του σοσιαλιστικού οικονομικού μοντέλου της χώρας δημιούργησε χρόνιες ελλείψεις τροφίμων, με αποτέλεσμα εκατομμύρια πολίτες να αναζητούν πλέον φαγητό οπουδήποτε, ακόμη και σε κάδους σκουπιδιών.

Τον περασμένο Απρίλιο, υπολογίζεται ότι το 11,4% των παιδιών στις πιο φτωχές περιοχές της Βενεζουέλας ήταν υποσιτισμένα σε κρίσιμο επίπεδο, σύμφωνα με την Washington Post.

Το ένα τρίτο των οικογενειών έχει καταφύγει σε κάποιο ακραίο μέτρο για να βρει τρόφιμα, μεταξύ των οποίων η πώληση αντικειμένων, η αναζήτηση φαγητού σε κάδους ή η επαιτεία, αναφέρει η έρευνα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ