Φρέντι Μπελέρης: «Δεν τον άφησαν ούτε τον σταυρό του να κάνει» – Τι λέει ο αδελφός του

«Ήταν δεμένος με χειροπέδες και δεν τον άφησαν να κάνει ούτε τον σταυρό του» δηλώνει ο αδελφός του Φρέντι Μπελέρη για τα όσα διαδραματίστηκαν χθες, κατά την κηδεία της γιαγιάς τους.

Υπενθυμίζεται ότι η αλβανική αστυνομία δεν επέτρεψε στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας να παραβρεθεί ούτε στο σπίτι της γιαγιάς του ούτε να παρακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία στην εκκλησία.

«Η αλβανική νομοθεσία προβλέπει άδεια για 48 ώρες. Η άδεια η οποία δόθηκε στον Φρέντη ήταν για 6 ώρες. Δυστυχώς τον άφησαν μόνο 5 λεπτά. Τα βίντεο που είδατε, την ώρα που τον έβγαλαν από την κλούβα μέχρι την ώρα που τον ξαναέβαλαν βιαίως μέσα στην κλούβα για να φύγει από την Χειμάρρα», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Λεονάρδο Μπελέρης.

«Δυστυχώς, η άδεια που τον άφησαν ήταν μόνο 5 λεπτά. Και σε όλη την διάρκεια ήταν δεμένος με χειροπέδες και με αστυνομικό δίπλα. Ήταν δεμένος με χειροπέδες και δεν τον άφησαν να κάνει ούτε τον σταυρό του», πρόσθεσε ο αδελφός του Φρέντι Μπελέρη.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν χθες, προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση. Ο Φρέντι Μπελέρης ήταν περικυκλωμένος από δεκάδες οπλισμένους αστυνομικούς, οι οποίοι άρχισαν να τον σπρώχνουν βίαια και να τον οδηγούν και πάλι στην κλούβα για να επιστρέψει στις φυλακές. Μάλιστα, οι Αλβανοί αστυνομικοί πάτησαν ακόμη και πάνω στα μνήματα στην προσπάθειά τους να τον φυγαδεύσουν.

Κάτοικοι της Χειμάρρας είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο σημείο και υποδέχτηκαν τον Μπελέρι με χειροκροτήματα και συνθήματα. Στη συνέχεια, απήγγειλαν τον εθνικό ύμνο.

«Εμείς προσπαθούσαμε από την προηγούμενη ημέρα να μας δοθεί η άδεια μέσω των δικηγόρων. Δυστυχώς μας ανακοινώθηκε δύο ώρες πριν από την ταφή της γιαγιάς», εξήγησε ο αδελφός του Φρέντι Μπελέρη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ