Φιέστα Ερντογάν και νέο παραλήρημα: Βάζουμε τους “βυζαντινούς” στα ράφια της ιστορίας

Νέο παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρέστη στους εορτασμούς για την 569η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Αττατούρκ. Με ύφος και εμμονή που δεν παραπέμπουν σε διεθνή διπλωματία ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε και νέο γύρο επιθέσεων προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Αφού ολοκληρώθηκε η φιέστα, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες κρατώντας τουρκικές σημαίες στον χώρο του παλιού αεροδρομίου, ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να εκφράσει την περηφάνια της χώρας του για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Ο Ερντογάν πρωταγωνίστησε στην τελετή νεο-οθωμανικού χαρακτήρα, όπου απεικονίστηκε σε λάβαρα πλάι στον Κεμάλ.

Εμφανίστηκε, δε, προκλητικός για ακόμη μία φορά. Δημόσιοι υπάλληλοι, παιδιά σχολείων, μέλη του κόμματος από κάθε γειτονιά της Πόλης μεταφέρθηκαν με κάθε είδους μεταφορικό μέσο ή έφτασαν από μόνοι του καθώς όλα τα μέσα συγκοινωνίας ήταν σήμερα δωρεάν. Υπολογίζεται ότι 1 εκατομμύριο κόσμος συγκεντρώθηκε στο παλιό αεροδρόμιο, το οποίο με προεδρικό διάταγμα θα μεταμορφωθεί σε ένα τεράστιο εθνικό κήπο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε από μια μεγάλη εξέδρα έχοντας δίπλα τη σύζυγό του Εμινέ, τον πρόεδρο της Βουλής και τον ακροδεξιό εταίρο του Μπαχτσελί. Κάλεσε το ενθουσιώδες ακροατήριο να είναι έτοιμο. “Δείξατε ότι είστε έτοιμοι για την Κωνσταντινούπολη, αν θέλει ο Θεός, σε αυτόν τον δρόμο θα βαδίσουμε και προς το 2023. Ο Σουλτάνος Μωάμεθ έθαψε τα όνειρα του Βυζαντίου και πραγματοποίησε τα όνειρα των Μουσουλμάνων για 7 αιώνες. Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης είναι η σφραγίδα του πολιτισμού μας σε αυτή τη γεωγραφία” είπε ο Ερντογάν.

“Χτίζοντας βήμα-βήμα το όραμά μας για το 2053, είμαστε έτοιμοι να βάλουμε τους σημερινούς βυζαντινούς και τις δολοπλοκίες τους στα σκονισμένα ράφια της ιστορίας” πρόσθεσε. “Πρέπει να ξέρουμε ότι η Κωνσταντινούπολη δεν είναι το μόνο θέμα εδώ. Ο αγώνας για την Αγία Σοφία είναι από μόνος του ένας λόγος για να ξεχυθεί το μίσος στους δρόμους” τόνισε.

“Ο Σουλτάνος ​​Μεχμέτ ο Πορθητής δεν είναι μόνο ο κατακτητής της Κωνσταντινούπολης, είναι επίσης ο κατακτητής της Σερβίας, της Πελοποννήσου, της Αθήνας, της Βλαχίας, της Μολδαβίας, της Βοσνίας, της Ερζεγοβίνης και της Αλβανίας” κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Προκλητικοί εορτασμοί

Νωρίτερα σήμερα, η αποφράδα ημέρα της 29ης Μαΐου γιορτάστηκε προκλητικά από το τουρκικό κράτος. Καταρχήν στην Αγία Σοφία, όπου και τελέστηκε η μουσουλμανική προσευχή.

Το κτίριο ήταν κατάμεστο, όπως φαίνεται και στις εικόνες που μεταδόθηκαν.

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Αλί Ερμπας διάβασε τα εδάφια για την κατάκτηση -όπως αποκαλούνται- από το Κοράνι.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ