Εξαφάνιση Μαντλίν: Δύο νέες περιοχές στο επίκεντρο των ερευνών

Οι αστυνομικοί, που ηγούνται της έρευνας για την Μαντλίν ΜακΚάν, εντόπισαν τουλάχιστον δύο άλλες περιοχές που συνδέονται με τον βασικό ύποπτο Christian B και τις οποίες θα μπορούσαν να ερευνήσουν για στοιχεία.

Εξαφάνιση Μαντλίν: «Ο κόσμος πιστεύει ότι την σκότωσα, δεν το έκανα» – Οι επιστολές του βασικού υπόπτου

Την περασμένη εβδομάδα, οι ντετέκτιβ «χτένισαν» το φράγμα Arade στην Πορτογαλία, που ο καταδικασμένος βιαστής και παιδεραστής αποκάλεσε ως τον «μικρό του παράδεισο». Βρήκαν μια «σχετική ένδειξη» έπειτα από τρεις ημέρες που έσκαβαν στην απομακρυσμένη τοποθεσία, 31 μίλια από την Πράια ντε Λουζ, όπου η τρίχρονη Μαντλίν εξαφανίστηκε το 2007.

Σύμφωνα, όμως, με την Sun θα μπορούσαν να υπάρχουν κι άλλες περιοχές στην Πράια Ντε Λουζ, όπου ο Christian B πέρασε χρόνο και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να ελεγχθούν.

Μαντλίν: «Βρέθηκε στοιχείο» – Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα DNA

Μια πηγή δήλωσε: «Γερμανοί αξιωματικοί έχουν περάσει από περισσότερες από 8.000 φωτογραφίες που ανήκουν στον Christian B. Αυτή η έρευνα τους οδήγησε στο Barragem – αλλά υπάρχουν κι άλλα μέρη που έχουν εμφανιστεί, επίσης, στις φωτογραφίες.

«Οι ντετέκτιβ προσπαθούν να βρουν πού βρίσκονται και γιατί ο Christian B έβγαζε φωτογραφίες απ’ αυτά τα μέρη», πρόσθεσε.

Εξαφάνιση Μαντλίν: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στην λίμνη – Στις γερμανικές αρχές τα ευρήματα
Την περασμένη εβδομάδα, αστυνομικοί ερεύνησαν το φράγμα Arade στην Πορτογαλία
Πηγή: AFP

Οι αστυνομικοί έψαχναν το φράγμα για τρεις ημέρες, έπειτα από μια «πολύ αξιόπιστη» πληροφορία που ανέφερε ότι ο Christian B είχε βρεθεί στο σημείο λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν. Τις έρευνες πυροδότησαν και τα στοιχεία που προέκυψαν από το αρχείο του Christian B, που περιλαμβάνει 8.000 βίντεο και εικόνες παιδικής πορνογραφίας.

Η πηγή είπε επίσης ότι οι Γερμανοί αξιωματικοί πίστευαν από καιρό ότι οι Πορτογάλοι αστυνομικοί, που ηγήθηκαν της αρχικής έρευνας, δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους.

«Οι Γερμανοί ντετέκτιβ παραμένουν εξαιρετικά δύσπιστοι σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η έρευνα στην Πορτογαλία, γι’ αυτό θέλουν να συνεχίσουν την έρευνα και την εξέταση περιοχών – ακόμη και εκείνων που οι Πορτογάλοι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι έχουν εξετάσει» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Πιστεύουν ότι η νέα δουλειά θα μπορούσε να ξεκλειδώσει νέες ενδείξεις που θα οδηγήσουν στην πρόοδο της υπόθεσης».

Η αστυνομία πιστεύει ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν κι άλλες περιοχές για έρευνα.
Πηγή: Dan Charity

Πηγές κοντά στους συνηγόρους του Christian B είπαν ότι τυχόν νέες έρευνες θα εξελιχθούν σε «χάσιμο χρόνου». «Δεν σκότωσε την Μαντλίν και όλο αυτό απομακρύνει την προσοχή από τη δουλειά του να ανακαλύψει ποιος πραγματικά την σκότωσε», ανέφεραν οι συγκεκριμένες πηγές.

Ο Christian B έγινε ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν το 2020, αλλά οι αστυνομικοί δεν βρήκαν αρκετά στοιχεία για να τον κατηγορήσουν. Τώρα εκτίει επτά χρόνια φυλάκισης σε γερμανική φυλακή για βιασμό στην Πράια ντε Λουζ, το 2005.

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από το εξοχικό διαμέρισμα της οικογένειάς της τον Μάιο του 2007, ενώ οι γονείς της Gerry και Kate δειπνούσαν με φίλους, σε κοντινό σημείο.

Ο Christian B είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

Το 2006 ο Christian B φυλακίστηκε για οκτώ μήνες, κατηγορούμενος για κλοπή καυσίμων. Αφέθηκε ελεύθερος τον Δεκέμβριο του 2006, πέντε μήνες πριν εξαφανιστεί η Μαντλίν – και πιστεύεται ότι είχε επισκεφθεί την λίμνη Arade περίπου την εποχή που χάθηκε το κοριτσάκι.

Ο καταδικασμένος Γερμανός παιδόφιλος αρνιόταν πάντα την ανάμειξή του στην εξαφάνιση της Μαντλίν, ακόμη και με επιστολές από το κελί του. Υποστήριζε ότι «δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό στοιχείο» και επέμενε ότι «δεν θα γίνει ποτέ δίκη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ