Εύα Καϊλή: Οι πρώτες αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Τζιόρτζι

Στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο παραμένει η Εύα Καϊλή την ώρα που ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, αν και βασικός κατηγορούμενος στο σκάνδαλο του Qatar Gate αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Qatar Gate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις κι ενώ εκκρεμεί η έφεση της Εύας Καϊλή, ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος προχώρησε σε ένα δηκτικό σχόλιο.

«Είναι προφανές ότι το ποινικοδικονομικό σύστημα του Βελγίου επιβραβεύει τους εγκληματίες, που ομολογούν την ενοχή τους και λιώνει όσους μάχονται για την αθωότητα τους, περιφρονώντας θεσμικά το τεκμήριο αθωότητας, πυλώνα του νομικού ευρωπαϊκού πολιτισμού», σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Qatar Gate: Ερωτήματα για την παραμονή του Τζιόρτζι στο ίδιο κελί με τον Παντσέρι 

«Η Εύα Καϊλή αντέχει, δεν θα ομολογήσει αδικήματα, που δεν έχει διαπράξει, θα συνεχίσει να μάχεται για την αθώωση της» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος.

«Αλήθεια πόσο νομικά οξύμωρο φαίνεται να παραμένει στην φυλακή η κ. Εύα Καϊλή, επειδή θεωρείται ότι θα καταστρέψει στοιχεία της υπόθεσης, αν αφεθεί ελεύθερη, ενώ οι πρωταγωνιστές, που αποφυλακίζονται, αν υπάρχουν αλλά αποδεικτικά μέσα, θα τα ποτίζουν για να αναπτυχθούν και μετά θα τα προσφέρουν στις Αρχές…», σχολίασε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Εύα Καϊλή: Πάρτι μασκέ για την κόρη της στην φυλακή

«Το επιχείρημα της Καϊλή αποδυναμώνεται»

Ο δικηγόρος Αλέξης Αναγνωστάκης σχολίασε μιλώντας στο ΟΡΕΝ ότι «φαίνεται παράδοξο ότι βγαίνει ο σύντροφός της και εκείνη παραμένει στη φυλακή αλλά ουσιαστικά δεν είναι. Η κ. Καϊλή αρνείται ότι είναι ένοχη. Η προσωρινή κράτηση στο Βέλγιο είναι μια εγγύηση ότι οι κατηγορούμενοι δεν θα παρεμποδίσουν την έρευνα. Όσοι συνεργάζονται κρίνεται ότι δεν έχουν να αποκρύψουν κάτι».

«Παντσέρι και Τζιόρτζι συνεργάζονται με τις Αρχές. Η κ. Καϊλή όσο αρνείται και όσο δεν δίνει πειστικές απαντήσεις κρατάει τον εαυτό της μέσα στην φυλακή. Η κ. Καϊλή έως τώρα ζητούσε να βγει για να φροντίσει το παιδί της. Τώρα πλέον το παιδί έχει τον πατέρα του, έχει τον παππού του, οι συνθήκες άλλαξαν. Δεν είναι το ίδιο με την μητέρα, αλλά το επιχείρημα αποδυναμώνεται σίγουρα» πρόσθεσε.

 

Στο ίδιο κελί με τον Παντσέρι ο Τζιόρτζι

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι μοιράζονταν το ίδιο κελί για μερικές μέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει κάνει συμφωνία με τις Aρχές να δώσει πληροφορίες, με αντάλλαγμα τη μείωση της ποινής του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ