Εύα Καϊλή: «Μπορεί να μιλήσει, αλλά όχι να δει τον Τζιόρτζι» λέει ο Βέλγος δικηγόρος της

Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται από την Μεγάλη Παρασκευή η Εύα Καϊλή, η οποία αποφυλακίσθηκε με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, έπειτα από τέσσερις μήνες κράτησης στις φυλακές του Χάρεν.

Εύα Καϊλή: Tο πρώτο βράδυ αγκαλιά με την κόρη της, η νέα καθημερινότητα με το «βραχιολάκι» και η υπερασπιστική της γραμμή

Ο Βέλγος συνήγορός της, Σβεν Μαρί, μίλησε στο Open για την καθημερινότητα, αλλά και την επόμενη μέρα της πρώην αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου.

Μιλήσατε με την Εύα Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της με το ηλεκτρονικό βραχιολάκι;

Εύα Καϊλή: «Σκέφτηκα να τελειώσω το μαρτύριο – Δεν θα επιστρέψω στην Ελλάδα εάν δεν αθωωθώ» λέει σε συνέντευξή της

«Είχα τη χαρά να ακούσω την κ. Καϊλή αυτό το Σαββατοκύριακο, όταν ήταν σπίτι. Μόλις έλαβε έναν νέο αριθμό τηλεφώνου και είχαμε μια σύντομη συνομιλία για να δω πώς πήγαιναν τα πράγματα. Την πήρα τηλέφωνο το Σάββατο. Χάρηκα που κατάλαβα ότι ήταν ευτυχισμένη σε κάθε περίπτωση που βρήκε το παιδί της».

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι;

Εύα Καϊλή: Τα επόμενα βήματα μετά την αποφυλάκισή της – Το βραχιολάκι και οι περιορισμοί – ΒΙΝΤΕΟ

«Η κυρία Καϊλή δεν μπορεί προς το παρόν να βγει από το σπίτι της. Πρόκειται για 24ωρη κράτηση στο σπίτι. Δεν είναι σαν την ηλεκτρονική επιτήρηση, ως μέρος της εκτέλεσης της ποινής, όταν είσαι ήδη καταδικασμένος γιατί υπάρχουν άλλοι κανόνες, αλλά εδώ είναι ο κατ’ οίκον περιορισμός».

Πώς μπορεί να διαχειριστεί τις καθημερινές της ανάγκες;

«Είναι ένας μπαμπάς που είναι εκεί, έχει μέλη της οικογένειας που είναι εκεί, υπάρχει κάποιος που τη βοηθά. Και όπως λες κι εσύ για κάποιον που είναι μόνος είναι προφανώς εξαιρετικά δύσκολο γιατί πρέπει να κάνεις ψώνια, πρέπει να βγεις με το παιδί. Όλα αυτά μπορεί να τα διαχειριστεί και αυτό είναι καλό».

Μπορεί να δει το σύντροφό της αν το επιθυμεί;

«Δεν υπάρχει απαγόρευση, αλλά μου φαίνεται δύσκολο να βλέπονται αφού είναι κι αυτός υπό ηλεκτρονική επιτήρηση οπότε δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι του. Μπορούν να έχουν επαφή τηλεφωνικά, αλλά όχι να βλέπουν ο ένας τον άλλο με φυσική παρουσία».

Ποια είναι α επόμενα βήματα που θα κάνετε;

«Η έρευνα θα συνεχιστεί. Εντός 2 μηνών η κυρία Καϊλή θα πρέπει να επιστρέψει στην αίθουσα του Προδικαστικού Συμβουλίου για να δει εάν το ηλεκτρονικό βραχιόλι θα διατηρηθεί για άλλους δύο μήνες ή όχι. Στην αίθουσα του Συμβουλίου μπορούμε επίσης να ζητήσουμε να αφαιρεθεί το βραχιόλι και να ζητήσουμε την υπό όρους αποδέσμευση. Αυτή είναι μια πρωτοβουλία που θέλω να αναλάβω μέσα σε έναν μήνα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ