Ερντογάν: Τύραννος ο Αλ Σίσι

Ερντογάν: Τύραννος ο Αλ Σίσι

O πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε σήμερα το ρόλο της Αιγύπτου και του προέδρου της Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι —τον οποίο χαρακτήρισε «τύραννο»— στη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ εναντίον του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

«Αυτός (ο Σίσι) δεν διαφέρει από τους άλλους (το Ισραήλ). Κι ο ίδιος ο Σίσι είναι ένας τύραννος», υποστήριξε ο Ερντογάν ενώπιον εκπροσώπων του Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, απαντώντας σε ερώτηση για την χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ που ακολουθεί πολλές ημέρες βομβαρδισμών εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο επικεφαλής της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης της Τουρκίας κατηγόρησε την κυβέρνηση της Αιγύπτου ότι δρα «μαζί» με το εβραϊκό Κράτος εναντίον της Χαμάς, την οποία στηρίζει η τουρκική κυβέρνηση.

Η Αίγυπτος, που συνηθίζει να αναλαμβάνει το ρόλο του μεσολαβητή στις κρίσεις που ξεσπούν μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, είχε μάταια επιχειρήσει να υπάρξει συμφωνία για μια κατάπαυση του πυρός, την οποία δεν επιθυμούσε η Χαμάς, χωρίς καν να διαβουλευτεί μαζί της.

«Η κυβέρνηση της Αιγύπτου δεν είναι νόμιμη» εκτίμησε ο Τούρκος πρωθυπουργούς, κατηγορώντας την ότι θέλει να αποκλείσει την Χαμάς από κάθε ειρηνευτική συμφωνία στη Γάζα.

Και για μια ακόμη φορά, ο Ερντογάν, ο οποίος τάσσεται υπέρ των Παλαιστινίων, καταφέρθηκε χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις εναντίον του Ισραήλ, κατηγορώντας το ότι διαπράττει μία «γενοκτονία» στη Γάζα εναντίον των Παλαιστινίων.

«Το Ισραήλ είναι μια χώρα που απειλεί την ειρήνη στον κόσμο και τη Μέση Ανατολή» επέμεινε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ερντογάν: Γενοκτονία οι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ