Ερντογάν: Η λύση στο πρόβλημα με τους πρόσφυγες είναι να τερματιστεί ο πόλεμος στην Συρία

Η διευθέτηση της σύγκρουσης στην Συρία αποτελεί τη μόνη λύση για να σταματήσει το κύμα των προσφύγων από τη χώρα αυτή προς την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Η λύση στο πρόβλημα με τους πρόσφυγες δεν μπορεί να είναι να κλείνουμε την πόρτα στους ανθρώπους αυτούς ή να βάζουμε συρματοπλέγματα στα σύνορα. Το ζητούμενο είναι στην πραγματικότητα να σταματήσει η σύγκρουση στη χώρα αυτή το ταχύτερο δυνατό”, σημείωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

“Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να παραμείνουν στην πατρίδα τους. Όμως αυτό έχει καταστεί αδύνατο λόγω της κατάστασης (…) δεν μπορούμε να παραμένουμε θεατές όταν οι σοροί προσφύγων ξεβράζονται στις ακτές της Μεσογείου ή του Αιγαίου”, συνέχισε.

Μόλις χθες 22 πρόσφυγες πνίγηκαν ανοιχτά της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν κάλεσε εξάλλου για άλλη μια φορά τη διεθνή κοινότητα να κινητοποιηθεί για να εκδιωχθεί από την εξουσία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

“Μια λύση στο συριακό πρόβλημα είναι να οδηγηθεί σε πτώση το καθεστώς του τυράννου που βρίσκεται στην εξουσία και να αντικατασταθεί από μια κυβέρνηση που σέβεται τη βούληση του λαού και τις πραγματικότητες της περιοχής”, σημείωσε.

Ο Ερντογάν επανέλαβε εξάλλου την πρότασή του, την οποία απορρίπτουν οι Δυτικοί, να δημιουργηθεί στη βόρεια Συρία μια ουδέτερη ζώνη για την υποδοχή των εκτοπισμένων, προκειμένου “να προσφέρουμε βοήθεια μέσα στην ίδια τους τη χώρα σε αυτούς που χτυπούν την πόρτα της Ευρώπης”.

Η Τουρκία φιλοξενεί στο έδαφός της δύο εκατομμύρια Σύρους που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο που μαίνεται από το 2011.

 

Διαβάστε επίσης:

Έφοδος της τουρκικής αστυνομίας σε γραφεία περιοδικού για σατιρική selfie του Ερντογάν – ΒΙΝΤΕΟ

Αβραμόπουλος: Χρειάζεται μεγαλύτερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη για το μεταναστευτικό – ΒΙΝΤΕΟ

Ντομπρόβσκις: Η μεταναστευτική κρίση αποτελεί μια δοκιμασία για την Ευρώπη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ