Έρευνα για το Boeing ζητά ο Γιατσενιούκ

 Έρευνα για το Boeing ζητά ο Γιατσενιούκ

 

Ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε σήμερα ότι «δεν αποκλείει» το ενδεχόμενο το αεροσκάφος της Malaysia Airlines που συνετρίβη λίγο νωρίτερα στην ανατολική Ουκρανία να «καταρρίφθηκε».

«Είναι η τρίτη τραγική περίπτωση τις τελευταίες ημέρες, μετά τα αεροπλάνα An-26 και Su-25 των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων τα οποία καταρρίφθηκαν (. . .) από τη Ρωσία», δήλωσε ο Ποροσένκο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας.

«Δεν αποκλείουμε (το ενδεχόμενο) αυτό το αεροπλάνο να καταρρίφθηκε και υπογραμμίζουμε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας δεν πραγματοποίησαν βολές που θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους στον αέρα», πρόσθεσε ο ουκρανός πρόεδρος, προτού εκφράσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Στο μεταξύ ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για την «αεροπορική καταστροφή» αυτή, δήλωσε η εκπρόσωπός του Όλγκα Λάπο.

Λίγο νωρίτερα ένας σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, ο Αντόν Γκερασένκο, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι οι 295 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines σκοτώθηκαν όταν αυτό συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Νεκροί όλοι οι επιβάτες του Boeing

Eπιβεβαιώνει την κατάρριψη του Boeing ο σύμβουλος του Ουκρανού ΥΠΕΣ

To Boeing κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους – αέρος

ΒΙΝΤΕΟ-Οι πρώτες εικόνες μετά τη συντριβή του Boeing στην Ουκρανία

ΦΩΤΟ-Η διαδρομή και το σημείο συντριβής του Boeing

Το μήνυμα της Malaysia Airlines στο Twitter

ΤΩΡΑ-Συνετρίβη boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών στην Ουκρανία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ