Επίθεση Τραμπ κατά Ρεπουμπλικανής γερουσιαστού που καταψήφισε τον διορισμό Κάβανο: Αισχρή η απόφασή της

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον της Λίσα Μερκάουσκι, της Ρεπουμπλικανής γερουσιαστού της Αλάσκας, χαρακτηρίζοντας «αισχρή» την απόφασή της να καταψηφίσει τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο — ήταν το μοναδικό μέλος του GOP στη Γερουσία που το έκανε.

«Νομίζω ότι ήταν μια πολύ, πολύ λυπηρή ψήφος. Νομίζω ότι ήταν πολύ, ειλικρινά, αισχρή», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο πρόεδρος τόνισε πως εκτίμησε το γεγονός ότι ο Δημοκρατικός Τζο Μάντσιν παρέβη την κομματική γραμμή και τάχθηκε υπέρ του διορισμού του Κάβανο και ταυτόχρονα ότι η στάση της Μερκάουσκι τον απογοήτευσε.

«Έχω κάνει τόσα πολλά για την Αλάσκα, με σόκαρε η ψήφος της. Νομίζω ότι αυτή θα μείνει στην ιστορία ως μια πολύ θλιβερή μέρα για εκείνη, διότι εκείνος (ο Κάβανο) θα γίνει σπουδαίο μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου», επέμεινε.

Νωρίτερα, ο Τραμπ χαιρέτισε την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας του διορισμού του Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο, κάνοντας λόγο για μια «αληθινά ιστορική βραδιά» και μια «τρομερή νίκη» του κόμματός του σε μια πολιτική συγκέντρωση στο Κάνσας.

«Δεν δίνεις σπίρτα στον εμπρηστή και δεν δίνεις την εξουσία σε έναν εξοργισμένο όχλο αριστερών», συνέχισε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας λέξη προς λέξη μια ανάρτησή του στο Twitter. «Οι Δημοκρατικοί έχουν γίνει πολύ ακραίοι και πολύ επικίνδυνοι για να κυβερνήσουν», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ, που συνεχίζει να προσφέρει την υποστήριξή του σε υποψήφιους στις ενδιάμεσες εκλογές του επόμενου μήνα, προσπάθησε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικάνων και με αφορμή τη διαδικασία επικύρωσης του διορισμού του Κάβανο, που δίχασε τη Γερουσία και την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, ειδικά αφού έγιναν καταγγελίες σε βάρος του από τρεις γυναίκες για σεξουαλικές επιθέσεις.

«Ο καθένας από σας θα έχει την ευκαιρία σε τέσσερις εβδομάδες να εκδώσει τη δική του ετυμηγορία», είπε στους υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων που τον ζητωκραύγαζαν, πολλοί φορώντας καπελάκια με το σύνθημα «Make America Great Again».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ