Επίθεση του Βέμπερ στον Τσίπρα – Παπαδημούλης: Θα τον βλέπετε στον ύπνο σας – ΒΙΝΤΕΟ

«Η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα έβλαψε την Ελλάδα», ανέφερε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού  Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, κατά την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και ενώπιον του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί  ο κ. Βέμπερ έκανε ιδιαίτερα αιχμηρές αναφορές κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού.

«Κυρίες και κύριοι, η πολιτική του Τσίπρα έβλαψε την Ελλάδα. Το τελευταίο πρόγραμμα του Σαμαρά, πριν από ένα χρόνο περίπου, αν είχε ολοκληρωθεί, θα σήμαινε ότι αυτή τη στιγμή θα έπρεπε η Ελλάδα να εξοικονομήσει ακόμα ένα δισ. από τα χρέη της», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης των Γερμανών  χριστιανοδημοκρατών.

Ο κ. Βέμπερ  χαρακτήρισε δε το περσινό έτος ως «χαμένο», επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση Τσίπρα έβλαψε συνολικά την Ελλάδα» και  τονίζοντας πως: «Ο ίδιος ο  Τσίπρας παραδέχθηκε πρόσφατα ότι ξεκίνησε με αφέλεια το έργο του ως Πρωθυπουργός».

«Μπορώ να πω ότι αφελής συμπεριφορά στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται! Ούτε και στην Ευρώπη», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού  Κόμματος.

Στο τέλος της τοποθέτησής του ο κ. Βέμπερ αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να υπάρξει μια σθεναρή ηγεσία ώστε να ξεκινήσει μια σαφής πορεία με σταθερό προϋπολογισμό για την ανάκαμψη».

Απαντώντας στα αιχμηρά σχόλια του κ. Βέμπερ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης είπε χαρακτηριστικά: «στα 5′ της ομιλίας σας, επιτεθήκατε 5 φορές στον Έλληνα πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα, για να βοηθήσετε τον πολιτικό σας φίλο, τον κ. Μητσοτάκη. Αλλά δυστυχώς η αλήθεια δεν σας βοηθά. Διότι οι φίλοι σας της ΝΔ, άφησαν το 2009 την Ελλάδα με δημόσιο έλλειμμα 15,5% και με δημόσιο χρέος 125% του ΑΕΠ, ενώ στο τέλος του 2014, μαζί και με το ΠΑΣΟΚ, είχαν φτάσει το δημόσιο χρέος στο 180% του ΑΕΠ».

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε: «Μπορεί να βλέπετε τον κ. Tσίπρα ακόμη και στον ύπνο σας. Σας βεβαιώνω όμως ότι όπως δεν μπορέσατε να βοηθήσετε τον κ. Σαμαρά, ομοίως δεν μπορείτε να βοηθήσετε και τον κ. Μητσοτάκη. Τον Τσίπρα θα τον βλέπετε πολλά ακόμη χρόνια ως Πρωθυπουργό, γιατί αυτό θέλει ο ελληνικός λαός».

 

Δείτε το βίντεο εδώ:

Πηγή βίντεο:SYRIZA European Parliament

Πηγή: zeit.de

Δείτε επίσης:

Reuters: Οι πρόσφυγες στην Ειδομένη έχουν στήσει επιχειρήσεις για να επιβιώσουν

FT: Το Βερολίνο άνοιξε το δρόμο στη συζήτηση για το χρέος

FAZ: Ορατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ