Επίθεση σε αεροδρόμιο του Πακιστάν

Επίθεση σε αεροδρόμιο του Πακιστάν

Ένας άνδρας σκοτώθηκε και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν απόψε κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στο αεροδρόμιο στην Κουέτα, στο δυτικό Πακιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι, οι οποίοι επισήμαναν πως οι δράστες της επίθεσης δεν κατάφεραν να περάσουν από την περίμετρο ασφαλείας.

Δεν είναι γνωστό ακόμη ποιος είναι ο άνδρας ο οποίος έχασε τη ζωή του. Σκοτώθηκε κοντά σε μια βάση της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν που μοιράζεται έναν διάδρομο αποπροσγειώσεων με το πολιτικό αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dawn του Πακιστάν, που επικαλείται μια πηγή των ενόπλων δυνάμεων, ο νεκρός ήταν ένας από τους δράστες της επίθεσης.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι άκουσαν τουλάχιστον οκτώ εκρήξεις και πυρά όπλων που συνεχίζονταν επί μισή ώρα, ενώ ελικόπτερα πετούσαν διαρκώς στην περιοχή.

Ο Σαρφράζ Μπούγκτι, ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε επίθεση. Διευκρίνισε ότι εβλήθησαν ρουκέτες, που όμως δεν έπληξαν τη βάση.

Τέσσερις βόμβες εξουδετερώθηκαν κοντά σε μια άλλη βάση της ΠΑ του Πακιστάν στην Κουέτα, η οποία ονομάζεται Χάλιντ, πρόσθεσε ο Μπούγκτι. Δεν διευκρίνισε ποιος εξαπέλυσε την επίθεση.

Στο Πακιστάν έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα επανειλημμένες επιθέσεις σε αεροδρόμια. Τον Ιούνιο, μια επίθεση των Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της πόλης Καράτσι, όπου ζουν 18 εκατ. άνθρωποι, στοίχισε τη ζωή σε 30 ανθρώπους.

Τον ίδιο μήνα, εξτρεμιστές άνοιξαν πυρ εναντίον ενός αεροσκάφους την ώρα που αυτό προσέγγιζε για να προσγειωθεί στην Πεσάβαρ, με αποτέλεσμα μια γυναίκα που επέβαινε στο αεροπλάνο να χάσει τη ζωή της. Ο πιλότος μόλις που γλίτωσε από τις σφαίρες τους, σύμφωνα με τις αρχές. Το αεροδρόμιο της Πεσάβαρ είχε επίσης δεχθεί επίθεση το 2012, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους εννέα άνθρωποι.

Εξάλλου, επίσης το 2012, εννέα άνθρωποι είχαν σκοτωθεί σε μια επίθεση σε μια βάση της πακιστανικής ΠΑ στη βόρεια πόλη Κάμρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: twitter@hazaranet 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ