Επίθεση 30 λεπτών σε γιοτ από όρκα στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ

Μια βρετανική οικογένεια περιέγραψε στην Dailymail πώς γλίτωσαν από μια τρομακτική επίθεση από φάλαινα δολοφόνο ενώ έπλεαν στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ.

Όρκα επιτέθηκε σε σκάφος: Έκοψε το πηδάλιο με τα δόντια της – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ντέιβ Ντάφι ένιωσε ένα δυνατό χτύπημα στο σκάφος του μήκους 42 μέτρων στις 3 το πρωί και βρήκε μια μεγάλη όρκα να χτυπά το πηδάλιο του.

Ξύπνησε τη σύζυγό του Κιμ και ζήτησε βοήθεια για να κατευθύνει το γιοτ που εξετράπη βίαια της πορείας του καθώς τρεις ακόμη όρκες χτυπούσαν επανειλημμένα το σκάφος.

Ο κ. Duffy, ένας 45χρονος λέκτορας στο κολέγιο, έσυρε ένα μεταλλικό φυσίγγιο φωτοβολίδας πίσω από το σκάφος για να αποτρέψει τις φάλαινες δολοφόνους και έκλεισε το τιμόνι. Τα επιθετικά θηλαστικά τελικά αναχώρησαν ύστερα από περίπου 30 λεπτά, με αποτέλεσμα το ζευγάρι και ο 11χρονος γιος τους Τζακ να αισθανθούν ανακούφιση.

φάλαινα όρκα φάλαινα όρκα φάλαινα όρκα

Η οικογένεια Ντάφι, από το Μπόρνμουθ του Ντόρσετ, ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο τους τελευταίους 18 μήνες. Οι όρκες επιτέθηκαν στο γιοτ τους στις 9 Ιουνίου.

Έπλεαν από την Καραϊβική προς την Ισπανία και περνούσαν από το στενό του Γιβραλτάρ όταν αντιμετώπισαν τις φάλαινες δολοφόνους. Είναι η τελευταία επίθεση από φάλαινες δολοφόνους σε ιστιοπλοϊκά σκάφη στην περιοχή τα τελευταία χρόνια. Από το 2020, έχουν καταγραφεί περίπου 750 αναφορές επιθέσεων.

Λέγεται ότι καθώς οι φυσικές πηγές τροφής του θηλαστικού στην περιοχή σπανίζουν, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ τους και των σκαφών γίνονται ανησυχητικά συχνές.

Ο κ. Duffy είπε: «Ήξερα πολύ καλά για μια πιθανή επίθεση όρκας. Καθώς πλησιάζαμε, άρχισα να σκέφτομαι από μέσα μου: «Νομίζω ότι θα περάσουμε από εδώ, θα τα καταφέρουμε». Μετά, λίγα λεπτά αργότερα, ένιωσα τη βάρκα να κουνιέται. Έγινε αυτό το μεγάλο χτύπημα και σκέφτηκα, «Θεέ μου, ορίστε». Κοίταξα το τιμόνι και έτρεμε από αριστερά προς τα δεξιά, παρόλο που το αυτόματο ήταν αναμμένο. Καθώς κοίταξα πίσω, μπορούσα να δω τα λευκά σημάδια της φάλαινας που ήταν αρκετά ανησυχητικά».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ