Επιστρέφουν τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ

Επιστρέφουν τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ

Τα κεφτεδάκια, ένα προϊόν-σήμα κατατεθέν των εστιατορίων που λειτουργούν στα καταστήματα του ομίλου ΙΚΕΑ, επιστρέφουν στο μενού.

Μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε τον περασμένο μήνα, όταν εντοπίστηκε στη σύνθεσή τους κρέας αλόγου, με νέους ελέγχους στην αλυσίδα εφοδιασμού “από την κτηνοτροφική μονάδα έως το πιρούνι” του καταναλωτή, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του τμήματος τροφίμων του ομίλου.

Ο ΙΚΕΑ σταμάτησε το Φεβρουάριο να πουλά τα κεφτεδάκια που παρασκεύαζε ο κύριος προμηθευτής του, η εταιρεία Familjen Dafgard στη Σουηδία, αφού έλεγχοι έδειξαν ότι μια παρτίδα περιείχε κρέας αλόγου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του IKEA Foods Έντουαρντ Μοχρ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι καφετέριες των καταστημάτων του ομίλου στη Σουηδία, τη Δανία και τη Φινλανδία άρχισαν και πάλι σήμερα να πωλούν κεφτεδάκια.

Κεφτέδες από την εταιρεία Familjen Dafgard, η οποία προμηθεύει σχεδόν όλα τα καταστήματα του ΙΚΕΑ στην Ευρώπη, θα πωλούνται και πάλι σε όλα τα καταστήματα από τα μέσα Απριλίου.

“Θέλουμε να θέσουμε σε εφαρμογή ένα πρότυπο ανιχνευσιμότητας, που θα καταγράφει την πορεία του κρέατος από την κτηνοτροφική μονάδα ως το πιρούνι”, είπε.

“Αυτό σημαίνει ότι θεσπίζουμε ένα σύστημα ελέγχου για τους προμηθευτές και αφαιρούμε ορισμένα στοιχεία από την αλυσίδα των προμηθειών, όπως οι έμποροι. Εξετάζουμε επίσης τη δυνατότητα να γίνεται μαζί η σφαγή και η αφαίρεση των οστών”.

Ο Μοχρ είπε ότι ο ΙΚΕΑ υποχρέωσε την Familjen Dafgard να διακόψει τη συνεργασία της με οκτώ από τους 15 προμηθευτές της, συμπεριλαμβανομένου του εισαγωγέα κρέατος που περιείχε κατά ένα μέρος του και κρέας αλόγου, ενώ θα μειώσει τον αριθμό των χωρών από τις οποίες αγοράζει κρέας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.