Επικριτής του Πούτιν «έπεσε από παράθυρο» ξενοδοχείου – Γιόρταζε τα γενέθλιά του στην Ινδία

O πλουσιότερος εκλεγμένος πολιτικός της Ρωσίας, ο οποίος είχε στο παρελθόν επικρίνει τον πόλεμο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, βρέθηκε νεκρός μετά από μια μυστηριώδη «πτώση από παράθυρο» ξενοδοχείου στην Ινδία.

Πούτιν για πόλεμο στην Ουκρανία: Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε – Οι άλλοι αρνούνται

Ο 66χρονος Πάβελ Άντοφ, αντιπρόεδρος της εταιρείας “Vladmirsky Standart” και ένας από τους πιο πλούσιους Ρώσους πολιτικούς πέθανε στην Ινδία όπου είχε πάει για να γιορτάσει τα γενέθλιά του. Ο θάνατός του προστίθεται σε ένα μακροσκελή κατάλογο απροσδόκητων θανάτων που έχουν βρει επικριτές του Ρώσου προέδρου.

Ινδικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η πτώση του μεγιστάνα έγινε από την ταράτσα, αλλά ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας Αλεξέι Ιντάμκιν επέμεινε ότι έπεσε από ένα παράθυρο.

ΗΠΑ: Έπειτα από 300 ημέρες ο Πούτιν αποκάλεσε τον πόλεμο με το όνομά του – Επόμενο βήμα ο τερματισμός του

Ο πολιτικός, που το 2019 καταγράφηκε ως ο πλουσιότερος εκλεγμένος πολιτικός της Ρωσίας, βρέθηκε σε ένα λουτρό αίματος στη Ραγιαγκάντα, στην πολιτεία Οντίσα, δύο ημέρες μετά τον θάνατο ενός άλλου φίλου του, που ανήκε στο ίδιο κόμμα.

Ο 61χρονος, Βλαντιμίρ Μπουντάνοφ, λέγεται ότι πέθανε από «καρδιακή προσβολή» την Πέμπτη. Τον Σεπτέμβριο, ένας άλλος επικριτής του Πούτιν, ο Πάβελ Πτσέλνικοφ, βρέθηκε νεκρός μετά από υποτιθέμενη αυτοκτονία. Ο 52χρονος βρέθηκε πυροβολημένος στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στη Μόσχα.

Ρωσία: Ρώσος πολιτικός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη επειδή ο Πούτιν μιλώντας για την Ουκρανία χρησιμοποίησε τη λέξη «πόλεμος»

Τον Ιούνιο, ο Αντόφ χαρακτήρισε τον πόλεμο και τις αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο ως ρωσική «τρομοκρατία» που τραυματίζει Ουκρανούς αμάχους.

O μεγιστάνας επέκρινε μια ρωσική πυραυλική επίθεση λέγοντας: «Ένα κορίτσι ανασύρθηκε από τα ερείπια, ο πατέρας του κοριτσιού φαίνεται να πέθανε. Την μητέρα προσπαθούν να την τραβήξουν έξω με γερανό – είναι παγιδευμένη κάτω από μια πλάκα. Για να πούμε την αλήθεια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ονομάσουμε αυτό κάτι άλλο εκτός από τρομοκρατία».

Στη συνέχεια δέχθηκε γρήγορα δριμεία κριτική, οπότε και απέσυρε το σχόλιο ζητώντας συγγνώμη.

Έκανε μια στροφή 360 μοιρών και ισχυρίστηκε ότι η ανάρτησή του στα social media ήταν «μια ατυχής παρεξήγηση» και ένα «τεχνικό λάθος».

Επέμεινε ότι «πάντα υποστήριζε τον πρόεδρο» και «υποστηρίζει ειλικρινά» τους στόχους της στρατιωτικής επιχείρησης του Πούτιν, αλλά οι τοπικοί δημοσιογράφοι το αμφισβήτησαν έντονα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ